[80 b4 2.0 ABK] sprężyny
Podepne sie do tematu, nie bede zakladal nowego,
Mam w zamiarze wymienic wklady amorkow na przodzie i sprezynki bo z prawego mi juz cieknie olej i ogolnie strasznie buja, chcialbym troche utwardzic te zawieszenie bo mnie skreca to bujanie,
Powiedzcie mi jakie sprezyny i jakie amorki najlepiej olejowki czy gazowe, oczywiscie nie chce zeby mi stukalo na kazdej nierownosci ale przydala by sie lepsza sztywnosc....
Mam w zamiarze wymienic wklady amorkow na przodzie i sprezynki bo z prawego mi juz cieknie olej i ogolnie strasznie buja, chcialbym troche utwardzic te zawieszenie bo mnie skreca to bujanie,
Powiedzcie mi jakie sprezyny i jakie amorki najlepiej olejowki czy gazowe, oczywiscie nie chce zeby mi stukalo na kazdej nierownosci ale przydala by sie lepsza sztywnosc....
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
A mi skoleji jamex pływał a weitec jest i tak za mało twardy ale to chyba przez jazde na gwincie w MK3 przy glebie -80mm teraz to chyba juz nic mnie nie zadowolimisiek440 pisze:ciężko z tym czarekj będzie bo każdy ma swoje odczucia, kolega pisze że miał sztywne autko a ja na takich jeździłem i nie mogłem wytrzymac bo w stosunku do jamexu to mi się strasznie miękkie wydawały
jak chcesz coś twardszego do tego wymienić amorki to zastanowiłbym się nad kitem GT coupeline bo cena przyzwoitaPowiedzcie mi jakie sprezyny i jakie amorki najlepiej olejowki czy gazowe, oczywiscie nie chce zeby mi stukalo na kazdej nierownosci ale przydala by sie lepsza sztywnosc....
Co do amorków to gazowe są trochę twardsze i lekko podnoszą autko(działają w dwie strony) , olejowe lekko obniżają i są miekksze (działanie w jedną strone)
ja mam na przodzie olejówki z tyłu gazówki(bo wożę butle z gazem 30 kg :-x )
Ważne abyś kupił pożądnej firmy bilstein lub sachs
-
- Forum Audi 80
dokładnie <urodziny> chyba, że chcesz się pozbyć auta i chcesz to zrobić "na odwal"Solskier pisze:B4|Przemo, Zasada jest taka, albo kupujesz firmówke i cieszysz sie z jazdy albo kupujesz zamiennik nie znanej firmy i sie wk...iasz ze dajel jest do dupy albo po krótkim czasie coś juz jest nie tak. Wiec lepiej kupić raz a porządnie <ok>