[ALL] Gdzie podłączyć trzecią lampę stopu?
- lukasz_Lbn
- Forum Audi 80
Lampa żarówkowa może widoczniej świecić bo ta diodowa przy słonecznej pogodzie nie razi za bardzo (co widać na zdjęciu) trochę też odbicie szyby robi swoje w ciągu dnia, zaś w nocy daje równo aż całą półkę podświetla elegancko. Co do wyginania się od słońca to mnie się nie wygina (obecnie są niezłe upały i prawie całymi dniami wali słońce przez tylną szybą. No ale nic, ogólnie nie jest źle. Jak coś będzie nanic to kupie tą żarówkową i przymocuje ją jakoś na górę tak żeby było git.
lukasz_Lbn, wielkie dzięki za załączone foto faktycznie, super wygląda Audiczka z lampą stopu na górze. teraz już wiem gdzie u siebie zamontować lampę <ok> moim zdaniem z lampą u góry Audiczka wygląda o wiele młodziej
pawcio81, strasznie mi się podoba taka roleta. mam zamiar przejechać się po szrotach - może uda mi się kupić taką razem z półką myślisz, że da się pogodzić taką roletę z lampą stopu zamontowaną u góry? wystarczy miejsca między roletą a szybą żeby wcisnąć tam lampę podobną do Twojej? wielkie dzięki za foto, które załączyłeś
pawcio81, strasznie mi się podoba taka roleta. mam zamiar przejechać się po szrotach - może uda mi się kupić taką razem z półką myślisz, że da się pogodzić taką roletę z lampą stopu zamontowaną u góry? wystarczy miejsca między roletą a szybą żeby wcisnąć tam lampę podobną do Twojej? wielkie dzięki za foto, które załączyłeś
Kideyś miałem też lampę przyklejoną do szyby w górnej części i mieściła się bez problemu między roletą i szybą, z tym, że była to właśnie taka kiepska (przynajmniej dla mnie) lampa diodowa, która po przyklejeniu odpadła mi po kilku tygodniach, link do aukcji:http://moto.allegro.pl/item414574461_28 ... html#photo Od tamtej pory zrezygnowałem z montażu na taśmę dwustronną i postanowiłem przykręcić lampę do półki. Z taką lampą jak u mnie może być problem, żeby ją wystarczająco wysoko przykleić, bo ona jest większa się może nie zmieścić.
- lukasz_Lbn
- Forum Audi 80
Ja kupiłem taką:pawcio81 pisze:była to właśnie taka kiepska (przynajmniej dla mnie) lampa diodowa, która po przyklejeniu odpadła mi po kilku tygodniach, link do aukcji:http://moto.allegro.pl/item414574461_28 ... html#photo Od tamtej pory zrezygnowałem z montażu na taśmę dwustronną i postanowiłem przykręcić lampę do półki..
http://moto.allegro.pl/item418525968_st ... 00_zl.html
i faktycznie od słońca odkleiła mi sie na drugi dzień, bo ma słabiutkie przylepce, ale poszedłem do sklepu motoryzacyjnego kupiłem taśmę dwustronną taką co się stosuje do lusterek (starą wywaliłem całkowicie, odtłuściłem rozpuszczalnikiem i przykleiłem. Trzyma tak że ciężko wyrwać <ok> . Niby mogłem jeszcze przykręcić u góry do tapicerki na śrubki ale nie chciałem robić dziur. Puki co ogromne upały ta taśma od lusterek wytrzymuje doskonale i ani tego wyrwać teraz
grze jakbyś chciał kupić taką lampę co ja mam to proponuje od razu dokupić tą taśmę do lusterek samochodowych i od razu zamienić (nie zapomnij o odtłuszczeniu i i szyby w miejscu przylepienia i na lampie tych miejsc gdzie przylepisz tą taśme.
[ Dodano: 2008-08-14, 12:26 ]
Ta co u mnie powinna pasować, bo tam się kręci do okoła i ustawia jak chce i gdzie chce tą lampe.hct pisze:czy ktos moze plecic jakas do avanta coby wygladala jak oryginal
[ Dodano: 2008-08-14, 12:33 ]
z tym że nie będzie wyglądać jak oryginał.
Mam już jakiś czas założone trzecie światło stop takie jak kolegi lukasz_Lbn, podpięte pod tylną prawą lampę i zauważyłem ostatnio (wcześniej jakoś nie zwracałem na to uwagi), że gdy mam wciśnięty hamulec i włączę prawy kierunkowskaz to trzecie światło stop mi lekko przygasa (2 pozostałe nie przygasają). Gdy mam włączony lewy kierunkowskaz to wszystko jest OK. Posprawdzałem połączenia i niby wszystko jest w porządku. Czy to normalne zachowanie bo jest za duże obciążenie czy coś? Jak to jest u Was?
- killer0123
- Forum Audi 80
Raczej normalne, możesz spróbować zrobić tak jak radzi killer0123, albo wyjmij żarówkę z prawej lampy.mar0z pisze:gdy mam wciśnięty hamulec i włączę prawy kierunkowskaz to trzecie światło stop mi lekko przygasa (2 pozostałe nie przygasają). Gdy mam włączony lewy kierunkowskaz to wszystko jest OK. Posprawdzałem połączenia i niby wszystko jest w porządku. Czy to normalne zachowanie bo jest za duże obciążenie czy coś? Jak to jest u Was?
- lukasz_Lbn
- Forum Audi 80
Ja sprawdziłem, u mnie czegoś takiego nie ma świeci tak samo. Ja podłączyłem pod lewą tylnią lampe.mar0z pisze:Mam już jakiś czas założone trzecie światło stop takie jak kolegi lukasz_Lbn, podpięte pod tylną prawą lampę i zauważyłem ostatnio (wcześniej jakoś nie zwracałem na to uwagi), że gdy mam wciśnięty hamulec i włączę prawy kierunkowskaz to trzecie światło stop mi lekko przygasa (2 pozostałe nie przygasają). Gdy mam włączony lewy kierunkowskaz to wszystko jest OK. Posprawdzałem połączenia i niby wszystko jest w porządku. Czy to normalne zachowanie bo jest za duże obciążenie czy coś? Jak to jest u Was?
[ Dodano: 2008-08-17, 23:02 ]
Spróbuj Kolego tak, ja tak podłączyłem i jest OKI.
lukasz_Lbn, mam podłączone identycznie tyle że pod prawą lampę ale to nie powinno mieć znaczenia czy pod prawą czy lewą. Przygasa mi tylko minimalnie więc chyba tak już zostanie bo nie chce mi się przeciągać kabli na lewą stronę . No chyba, że to jest jakaś różnica pod którą lampę się podłączy, jak myślicie :?:
- lukasz_Lbn
- Forum Audi 80
Nie wiem ale może i ma to znaczenie czy pod lewą czy pod prawą. Ja mam pod lewą i nic nie przygasa nawet minimalnie. Spróbuj zrobić "przedłużkę prowizorkę" i podpiąć pod lewą i sprawdzić.mar0z pisze:mam podłączone identycznie tyle że pod prawą lampę ale to nie powinno mieć znaczenia czy pod prawą czy lewą.