Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4] Wymiana elementów zawieszenia (przód)

ODPOWIEDZ
ziutek1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4] Wymiana elementów zawieszenia (przód)

Post autor: ziutek1 » 17 mar 2007, 12:12

witam,

zdecydowałęm się na wymianę elementów zawieszenia w mojej Audiczce bo już mnie to męczy te stuki itp :) Mam zamiar wymienić amortyzatory z przodu , chce zalozyc olejowe noi oczywiscie nowe osłony + odboje.....
Zastasnawiam się również czy jak rozbierane będzie już to czy odrazu nie kupić nowych końcówek drązkow kierowniczych.... uwazacie ze warto?

co jeszcze powinienem wymienic aby bylo lepiej? co glownie psuje sie lub szybko eksploatuje w zawieszeniu Audi... chodzi mi o rade co powinienem dodatkowo wymienic licze na wasze doswiadczenie juz w tej dziedzinie:)

aha i chcialbym wiedziec jak mniejiwecej to koszt takiej wyminay bo chcialbym do warsztatu samochod odstawic:) ile moze mniejwiecej kosztowac taka wymina tych elementow?:) troche sie rozpisalem :mrgreen: pozdrawiam

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 17 mar 2007, 13:44

jeśli będziesz wymieniał amory to zmień tez końcówki jak już rozbierasz zawieszenie to przy okazji można wymienić. Jak masz troche pojęcia i kluczy to sam możesz sobie to zrobić.. to nie jest wcale trudna sztuka. Np u mnie jak ludzie biorą ( oczywiście używki) to im za flaszkę wódki montuje ;)

xGrizzlix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: xGrizzlix » 17 mar 2007, 17:49

Ściagacze do sprężyn i pare podstawowych narzędzi i tyle ;-) Sam ostatnio grzebie w zawieszeniu,bo już za duzo poszlo na mechanika... mimo,ze brał 15 zł od strony za wymiane amorka :lol: Jak już wymieniasz amorki,to zbadaj dokładnie górne łożysko kolumny, bo w Audi jest to dośc wrażliwy element ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Amortyzatory i sprężyny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl