z tego co napisal kokolino1, to uda sie ustawic ten zaplon?
[ Dodano: 2008-08-18, 20:15 ]
jeszcze takie glupie pytanie:na ktory przewod patrzac od chlodnicy trzeba zalozyc kebel od lapy? :roll:
[b4 abk]rozrzad,panowie pomocy
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Małe sprostowanie.
Tak to napisałem że filozof grecki by tego nie zakumał.
Oczywiście ma sens robienie reseta ECU chodzi tylko że w silniku ABK trzeba to zrobić przy użyciu VAG-a a nie jak w ABT po odłączeniu klemy.
Zgadza się nie każdy ma lampę.
Tak to napisałem że filozof grecki by tego nie zakumał.
Oczywiście ma sens robienie reseta ECU chodzi tylko że w silniku ABK trzeba to zrobić przy użyciu VAG-a a nie jak w ABT po odłączeniu klemy.
Zgadza się nie każdy ma lampę.
Na pierwszy od strony paska rozrządu.tomek b4. pisze:jeszcze takie glupie pytanie:na ktory przewod patrzac od chlodnicy trzeba zalozyc kebel od lapy?
jeszcze raz prosze o pomoc.co prawda kupilem lampe bez regulacji, ale wszystko ustawione wedlug procedury ne kreske no kole zamachowym.lecz straszny niewypal ,chyba jest mocno opuzniny bo mocno strzela w tlumik.gdzie moglem popelnic blad??
[ Dodano: 2008-08-19, 22:28 ]
wjaki sposub mozna steierdzic czy ECU jest popraenie zablokowane i silnik jest w pracy awaryjnej?czy wystarczy tylko zdiac wtyczke i dodac gazu trzykrotnie?
[ Dodano: 2008-08-19, 22:28 ]
wjaki sposub mozna steierdzic czy ECU jest popraenie zablokowane i silnik jest w pracy awaryjnej?czy wystarczy tylko zdiac wtyczke i dodac gazu trzykrotnie?
Dołączam sie do wątku i pytam o to czy przy wymianie paskra rozrzadu w ABK jest konieczne zdjęcie chlodnicy ??
poza tym ciekaw jestem ile moze kosztowac taka wymiana i o to co oprocz paska nowego wchodzi w sklad wyminy rozrzadu hmm czy sa napinacze czy moze sama jakas rolka, prosze o odpowiedz i pozdrawiam
poza tym ciekaw jestem ile moze kosztowac taka wymiana i o to co oprocz paska nowego wchodzi w sklad wyminy rozrzadu hmm czy sa napinacze czy moze sama jakas rolka, prosze o odpowiedz i pozdrawiam
Jak wyciągniesz chłodnice masz swobodny dostęp i wszystko jak na dłoni ale da to się zrobić bez wyciągania chłodnicy z tym,że ruchy ma się bardzo ograniczone
Sam osobiście wymieniałem rozrząd bez wyjmowania chłodnicy.Wymieniłem pasek,rolke napinającą i przy okazji pompe wody bo była pod ręką Troche trzeba się nagimnastykować ale da się to zrobić <ok>
Sam osobiście wymieniałem rozrząd bez wyjmowania chłodnicy.Wymieniłem pasek,rolke napinającą i przy okazji pompe wody bo była pod ręką Troche trzeba się nagimnastykować ale da się to zrobić <ok>