Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b3

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 21 sie 2008, 06:41

Lenio21 pisze:
edd pisze:10 kwadrat starczy???
wszytsko zalezy głównie od wzmacniacza, myślę że ta tabelka Ci pomoże :mrgreen:
[url=http://images30.fotosik.pl/267/2476c5ee77182426m.gif]Obrazek[/URL]

myślę,że 10 kwadrat Ci wystarczy, tylko pamiętaj o tym że musisz go pociągnąć z aku a tam zaraz na początku dać bezpiecznik na kablu. Wszystko znajdziesz w dziale car audio więc nie będę sie tu rozpisywał i robił OT. Mogę ci jeszcze polecić kable Dietza, ja mam u siebie i nie narzekam a ceną nie odstraszają
Widzę że skorzystałeś ze stronki którą ci podałem :-)

edd - co masz na myśli mówiąc tuningowe? Kable ze sklepu z CA wcale nie są złe - firmowe są zrobione z naprawdę dobrej miedzi a włoski o których piszesz to tylko wzmocnienia.

edd
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: edd » 21 sie 2008, 07:43

nie kumasz teraz mnie he he chodzi mi o to ze jak wezmiesz normalny kabel taki ze sklepu np 10 kwadrat i taki tuningowy tzn (w przezroczystych oponkach takie bajeranckie?) co mozna kupic za 100zl to roznica jest i to spora i wagowo i wizualnie tej miedzi jest wiecej w normalnym kablu

a co do wloskow to z tego co pamietam jak bralem kabele tuningowe to tam byla super cienka miedz jak wloski wlasnie i przy zagniataniu koncowek polowa potrafila sie odkruszyc

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 21 sie 2008, 19:48

Wiesz wszystko zależy od kabla - te tzw "tuningowe" z alegro to lipa ale już choćby Dietza są na prawdę dobre. A co do wyglądu to wszystko kwestia mody - a kable i tak powinny być w peszlach więc ich nie widać...

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 21 sie 2008, 23:52

nie rozumiem tego sformułowania tuningowe ze niby Dietz?? to są kable robione pod car audio, wyglądają zupełnie tak samo jak profesjonalne kable warte naprawdę dużo dużo więcej, może nawet więcej niż nasze niunie. w kablach ma płynąć prąd i mieć jak njmniejsze spadki przy takich długościach a wykonane z takiej miedzi myślę, że wystarczają
w zupełności, no chyba że masz klinikę dźwięku w samochodzie :mrgreen: :?:

[ Dodano: 2008-08-21, 23:54 ]
Oofol pisze:a kable i tak powinny być w peszlach więc ich nie widać...
jak chcesz dobrze zrobić CA to oprócz tego że w peszlach to powinny kabelki wszystkie być pochowane, raz dla wyglądu i estetyki dwa żeby nie kusić złodzieja... :!:

edd
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: edd » 22 sie 2008, 00:13

opostaram sie zrobic najladniej jak potrafie moze i peszla nie mam ale za to mam tzw swinski ogon i tez ladnie sie owija przewody tym
mam tez maty wygluszajace jakos to poskladam
a i obudowa bedzie miala ksztalt litery U tak aby zamiast zapasu weszla mi z obliczen wyszlo 46 litrow i sie ciagle wachem nad bass reflexem bo w ksiazce pisze ze rurka ma byc 3 cale i 140mm dluga co wy na to

dejwid
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dejwid » 22 sie 2008, 00:15

[ Dodano: 2008-08-21, 23:54 ]
Oofol pisze:a kable i tak powinny być w peszlach więc ich nie widać...
jak chcesz dobrze zrobić CA to oprócz tego że w peszlach to powinny kabelki wszystkie być pochowane, raz dla wyglądu i estetyki dwa żeby nie kusić złodzieja... :!:[/quote]

Zgadzam się z przedmówcą. Dobre audio powinno przyciągać ucho a nie oko. Kable powinny być dobrze dobrane ,dobrej jakości ale i dobrze zabezpieczone (pochowane) przed uszkodzeniami. Prąd to prąd. Jak popłynie nie tam gdzie trza to szkód narobi....

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 22 sie 2008, 10:57

Ale łapiecie za słówka...
Ja z tym określeniem "tuningowe" też nie do końca wiedziałem co zrobić dlatego to tak opisałem. Dietze są moim zdaniem naprawdę dobre i to był pozytywny przykład!
Lenio - kable naturalnie są pochowane /no chyba ze ktoś robi wszystko na odwal się.../ a przy piecu czy jak się ma skrzynie to zawsze coś wystaje i wtedy je widać. CO do kuszenia złodzieja to już chyba lekka przesada...

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 22 sie 2008, 13:31

Oofol pisze:CO do kuszenia złodzieja to już chyba lekka przesada...
mógłbym się kłocić z Tobą o to, ale nie warto robić OT. Złodziej nic nie straci, żeby otworzyć dzwi i zobaczyć jakie masz radyjko, głośniki czy wzmacniacz. A im więcej widać tym więcej możesz stracić. Zostawiasz swoje radio z panelem gdzieś w mieście u siebie albo w obcym :?: Tym bardziej jeśli chwile po tym jechałeś lansem z muzyką :?:

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 23 sie 2008, 03:14

Radia nie wyciągam - tylko panel a i nie zawsze biorę go ze sobą - zależy gdzie zostawiam auto i na ile. Jak mi się włamali do auta to do bagażnika nawet nie zajrzeli - ich pech...

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 24 sie 2008, 02:10

Oofol pisze:ak mi się włamali do auta to do bagażnika nawet nie zajrzeli - ich pech...
no właśnie a po co ryzykować.... a tam zapewne masz niezły piecyk i kabelki RCA... wiec lepiej pilnować swojego i myśleć co się robi...no i oczywiście cieszyć się tym co ma!!

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 24 sie 2008, 02:25

Nie no pewnie! Tylko ja mam taki maly plus /w sumie oglolnie to minus ale w tej kwestii jest inaczej/ ze mam nie uchylna kanape i od srodka nie wejda do bagaznika :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl