[ 80 B3 1.9 SD] Problem ze światłami
[ 80 B3 1.9 SD] Problem ze światłami
Witam Wszystkich mam problem tego typu wczoraj zauważyłem że nie mam zasilania w gniazdku zapalniczki ,zegarku i oświetleniu wnętrza samochodu okazało sie że był spalony bezpiecznik ok wymieniłem go i teraz kicha po zgaszeniu swiateł wyłącznikiem na desce brak oświetlenia tak jak powinno być natomiast palą się pozycyjne przódi tył lewa strona no i nie wiem co to się stało jak wyciągne bezpiecznik to się nie palą ale znowu brak zasilania w środku dopiero jak włącze pozycje to wtedy jest zasilanie , naprawde nie wiem o co chodzi. Pozdrawiam :cry:
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
To w takim razie masz spaloną ścieżkę na płycie głównej licznika, musisz go rozebrac i ją zlutować. Ja to przerebiałem kilka razy <ok> na pewno będziesz wiedział która to 8-) Tylko pamiętaj że nie przepaliła się ona bez powodu, było gdzieś zwarcie, teraz jak naprawisz podświetlenie uważaj żeby znowu nie poszła ta ścieżka
Witam wszystkich. w mojej audi znikło zasilanie całej kabiny łacznie ze wzkaznikami na desce rozdzielczej , sprawdziłem znowu bezpieczniki i były trzy spalone wymieniłem ,jeden z nich który jest odpowiedzialny za zasilanie zegarka i zapalniczki cały czas wywala jak tylko włoże nowy natomiast bespiecznik o wskazników działa do momentu kiedy wyłacze zapłon i po jakims czasie odpale samochód to wtedy znowu nie ma reakcji na wskaznikach i kontrolkach w desce ,gdzieś jest jakieś zwarcie od czego zacząć na pierwszym miiejscu może ktoś doradzi.Pozdrawiam :!:
- Darecki3037
- Audi 80 Klub