[80 B4 1.9 TDi 1Z] Kontrolka od ABS-u
[80 B4 1.9 TDi 1Z] Kontrolka od ABS-u
Witam Mam pytanie. Pali mi się kontrolka od ABSu chciałem dolać płynu bo jest go już poniżej min. ale nie wiem jaki. szukałem na forum lecz nie znalazłem odpowiedzi. Chciałem wlać DOT3 ale mnie nastraszyli, że może się zrobić galareta. Poradźcie co wlać bo nie mam pojęcia co tam jest.
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- killer0123
- Forum Audi 80
Zalecany płyn hamulcowy to DOT4 jest nawet napisane na zbiorniczku!!!!! A tak na marginiesie to DOT3, DOT4 a nawet DOT5.1 sa mieszalne ze sobą jedyna równica to temperatura wrzenia odpowiednio około 230st.C, ponad 260st.C i ponad 270st.C
A kontrolka ABS-u nie pali ci się z powodu niskiego poziomu płynu tylko jakiejś usterki w układzie ABS!!! Prawdopodobnie uszkodzonu jest czujnik, kable czujnika lub koronka na przegubie jest zabrudzona!!!
P.S. co się stało z twoim poprzednim postem na ten sam temat????
A kontrolka ABS-u nie pali ci się z powodu niskiego poziomu płynu tylko jakiejś usterki w układzie ABS!!! Prawdopodobnie uszkodzonu jest czujnik, kable czujnika lub koronka na przegubie jest zabrudzona!!!
P.S. co się stało z twoim poprzednim postem na ten sam temat????
nie wiem co się z nim stało sam się zastanawiałem . chyba go moderator wywalił za to że w temacie nie było opisu auta,( [80 B4 1.9 TDi 1Z]) Ale żadnego info na ten temat nie dostałem.
ten samochów kupiłem rok temu w niemczech , czy może to mieć jakieś znaczenie co do płynu który może tam być. Oni też mają DOT czy coś innego.
ten samochów kupiłem rok temu w niemczech , czy może to mieć jakieś znaczenie co do płynu który może tam być. Oni też mają DOT czy coś innego.
- killer0123
- Forum Audi 80
Wydaje mi się dolewka płynu nic nie da ponieważ ta kontrolka sygnalizuje uszkodzenie w układzie elektrycznym ABS-u. Posprawdzaj przewody czujników przy kołach!!!
Od poziomu płynu hamulcowego jest kontrolka w mini checku obok kontrolki od smarowania!!!
Jeżeli nie będziesz w stanie sam usunąć usterki zajedź na VAG-a i po podłączeniu wyjdzie co jest przyczyną!!!
Od poziomu płynu hamulcowego jest kontrolka w mini checku obok kontrolki od smarowania!!!
Jeżeli nie będziesz w stanie sam usunąć usterki zajedź na VAG-a i po podłączeniu wyjdzie co jest przyczyną!!!