Radio - polaczenie - Sony XR-6690RDS
Radio - polaczenie - Sony XR-6690RDS
Kupiłem niedawno radio Sony xr-6690RDS, wszystko ładnie, pięknie tylko nie wiem jak je podłączyć. Mam oryginalną kostkę i z tej kostki wychodzą przewody na kostkę ISO, kable Od głośników są ładnie podłaczone do kostki natomiast od zasilania są powyciągane. Moje pytanie jest takie: jak te kabelki podłączyć, lub od czego one są :roll: ? Kolory to: czarny, żółty, różowy, czerwony, brązowy, niebieski, i pomarańczowy :oops:
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 17:57 przez maciek122, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydaje mi się że to jest tak :
-różowy- dimmer, regulacja podświetlania podłączana do regulacji oryginalnej
-żółty- sygnał z akumulatora "memory"
-czerwony- zasilanie ze stacyjki
-brązowy- nie wiem, może sterowanie anteny elektrycznej
-niebieski- sterowanie na wzmacniacz
-czarny- masa
-pomarańczowy- phone mute ?
Nie gwarantuje ze tak jest, niech ktoś jeszcze się wypowie. Pozdro <lol>
-różowy- dimmer, regulacja podświetlania podłączana do regulacji oryginalnej
-żółty- sygnał z akumulatora "memory"
-czerwony- zasilanie ze stacyjki
-brązowy- nie wiem, może sterowanie anteny elektrycznej
-niebieski- sterowanie na wzmacniacz
-czarny- masa
-pomarańczowy- phone mute ?
Nie gwarantuje ze tak jest, niech ktoś jeszcze się wypowie. Pozdro <lol>
Witam
Kolego zobacz tu:
http://www.studio24.prv.pl/
hmm niezbyt pasuje mi tu tylko -czerwony- zasilanie ze stacyjki i -czarny- masa. niby po kolorach się zgadza, ale jak ostatnio podłączyłem tak radio to musiałem wymieniac w nim bezpiecznik. Czerwony jest <ok> a masa, zgodnie ze specyfikacja kostki iso jest właśnie na brązowo. Zerknij w adresik który podałem <ok>
Kolego zobacz tu:
http://www.studio24.prv.pl/
hmm niezbyt pasuje mi tu tylko -czerwony- zasilanie ze stacyjki i -czarny- masa. niby po kolorach się zgadza, ale jak ostatnio podłączyłem tak radio to musiałem wymieniac w nim bezpiecznik. Czerwony jest <ok> a masa, zgodnie ze specyfikacja kostki iso jest właśnie na brązowo. Zerknij w adresik który podałem <ok>
Raczej tylko bezpiecznik, upewnij się że nie masz za dużego (bezpiecznika :mrgreen: ) niz powinno byc w radiu <ok> Ja kiedyś żle podłączyłem i mi się ścieżka na płycie głównej radia zjarała, potem patrze na bezpiecznik a on przepalony i owinięty drutem :shock: A poza tym tu iso i tu, wiec raczej nie ma jak zle podłaczyć, chyba że ktoś wcześniej grzebał w kostce :->
pozdro <ok>
pozdro <ok>