Witam wszystkich forumowiczów. Poprzedniego posta zapewne źle zatytułowałem, co skierowało go ewnikiem do kosza. Obiecuję poprawę.
Sprawa jak w temacie. Okolice korka są spocone i nie wiem czy to taka przypadłość diesli czy też powód do zmartwień. Nie lej e się nie cieknie, ale spocone dośyć mocno. To pierwszy diesel w mojej karierze kierowcy stąd pytanie. Z gory dziękuję za opinie osób znających sie na rzeczy.
Przy okazji podpytam gdzie w Łodzi zrobić dobrze diagnostykę silnika(która jak mniemam rozwieje wszelkie wątpliwości).
Przydałyby sie rownież dobre namiary na rzetelny warsztat i sklep oraz lakierniaka, bo jest kilka zaprawek do zrobienia. Liczę na pomoc wszystkich łodziaków.
Jeśli silnik okaże się całkiem do rzeczy, to myślę o profesjonalnym tuningu, chciałbym dodać mu 10-15 kucy bez dolewania ON.
[80 B4 1.9 tdi 1Z] mokry korek
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- killer0123
- Forum Audi 80
no to nie leci ci z korka tylko ze szpilki... nie wiem czy można dostać same uszczelki do szpilek czy są one w kpl z uszczelką pod dekiel. Ostatnio wymieniałem uszczelkę bo leciało i z korka i z uszczelki, koszt 50 pln za kpl i 30 minet roboty, korek rozebrałem odtłuściłem, wysuszyłem i zakręciłem i zrobione 200mil i wszystko suchutkie