Jeżeli nigdzie nie masz luzu to ja bym to sprawdził, to jest taki bardziej dzwięczny stuk ?
Podnieś maskę, stań bliżej tej stony z której to dobiega chwyć za blache nad chłodnicą z przodu i energicznie zabujaj autem góra - dół.
[B4 ABT 90 koni]strasznie puka prawa stona i trzepie kierown
sylwian87 pisze:napisze ci na czym sprawa polega- zjezdzam z kraweznika slysze stuk ruszam z miejsca szybciej slysze stuk jade wolno slysze stuk i tak samo szybko i co to moze byc jak wszystko sprawdzilem to moze byc to kielich?aha zapomnialem dodac to mi sie dzieje z prawej strony od kierowcy.
Coś z McPhersonem, napewno. Sprawdź czy nie ma luzu na łożysku amortyzatora pod maską na kielichu, ja też tak miałem, ale wymieniłem amorki, odboje, poduchę amora i skręciłem wszystko dobrze i jest cicho. Lekkie stuki powoduje właśnie łożysko amorka, gdy on pracuje na nierównościach, sprawdź właśnie tam.
Miałem u siebie takie objawy, okazało się że jedna z śrub mocujących końcówkę wahacza była niedokręcona i końcówka pod wpływem działających na nią sił przesuwała się wydając przy tym dźwięk podobny do tego co opisujesz (taki stuk). Spróbuj może to sprawdzić.sylwian87 pisze:napisze ci na czym sprawa polega- zjezdzam z kraweznika slysze stuk ruszam z miejsca szybciej slysze stuk jade wolno slysze stuk i tak samo szybko i co to moze byc jak wszystko sprawdzilem to moze byc to kielich?aha zapomnialem dodac to mi sie dzieje z prawej strony od kierowcy.
[80 B4 2,0 ABT] Pukanie w przodzie
Witam kolege , mialem podobne stukanie i okazało się że wina była w niedokręconym wkładzie amortyzatora, sprawdz to, może masz to samo. Pozdrawiam Lestat95