[B4 Coupe ABK] Sportowy zawias
[B4 Coupe ABK] Sportowy zawias
Witam wszystkich nosze sie z zamiarem zmiany zawieszenia w mojej niuni i szukam czegos sportowego aby zyskac troche na sztywnosci(ale bez przesady) i zglebic autko o jakies max 30mm i tu moja prosba; czy mozecie mi doradzic jakis konkretny,sprawdzony zestawik(amory+sprigi) i czy za ok 1000zl znajde cos solidnego??
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego nie chcę się powtarzać ale takich tematów jak Twój było już sporo...
Jak nie chcesz mieć za twardo to zmień tylko sprężyny a amorki zostaw ori - ja tak mam i ma założone springi Eibach'a -35mm i jest bardzo miło
Jak nie chcesz mieć za twardo to zmień tylko sprężyny a amorki zostaw ori - ja tak mam i ma założone springi Eibach'a -35mm i jest bardzo miło
Ostatnio zmieniony 27 sie 2008, 01:59 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sprężyny jakie mam zostały założone w moim aucie dwa lata po wyjechaniu z salonu /notka w Briefie/ a amorki do dzisiaj są ori i mają z przodu 68% a z tyłu 72% także wytrzymują bez problemu. Jak zmienisz amorki to tylko na a olejowe bo jak już wcześniej pisałem gazowe dodadzą naprawdę sporo sztywności której Ty nie do końca chcesz...Mast26 pisze:Oki przepraszam bede szukal..
a co do -35mm to ori amory to wytrzymuja??
Jesli chodzi o zawieche to np. ja u siebie mam H&R 60/40. Mam zalozone kola 17" i musze powiedziec,ze jest nisko.Wiec jesli wstawisz do 40mm obnizenia bedzie ok.Jesli chodzi o twardosc to tu jest gorzej mam tylko pare centow ugiecia i jest naprawde twardo,ze nie da sie poprostu jezdzic po polskich drogach.Mieszkam w Holandii wiec ja tam nie nazekam i ciskam na luzaku.Na twoim miejscu zalozyl bym same sprezyny i bedziesz napewno zadowolony, bedzie lepszy komfort niz na calym zawiasie.JEsli chodzi o cene to za kompletny zawias H&R zaplacilem 450euro.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
O ile przednie będą prawdopodobnie takie same to tył będzie inny - chyba - waga auta jest inna i to gra role..Mast26 pisze:Wiec chyba faktycznie zaczne od zmiany sprezyn,zobaczymy jak bedzie sie jezdzilo i jak beda to znosic ori amory jak sie posypia to bede myslal dalej
i jeszcze jedno; czy sprezyny dedykowane do sedana pasuja do coupe? i co myslicie o Jamex-35mm bo z tego co sie zorientowalem to sa najtansze?
O Jamexach się ostatnio dużo mówi - ludzie się pytają o nie ale osobiście nie znam nikogo kto na nich długo jeździ...