Witam.
Nie wiem czy to dobry dział, ale wydaje mi się że licznik kilometrów jest połączony z układem napędowym, a doszedłem do wniosku że może być uszkodzony licznik. Otóż:
Od jakiegoś czasu podczas jazdy, po prawej stronie z przodu (jakby w okolicach nadkola), słychać takie jakby brzęczenie. Nie wiem w sumie jak to nazwać... Nie wiedziałem co to jest przez dłuższy czas, aż zauważyłem że nie działa licznik kilometrów... Po prostu nie wbijają się kolejne przejechane kilometry. Po konsultacji z paroma osobami stwierdzilismy że może zerwała się linka od licznika kilometrów. I tutaj jest moje pytanie:
Czy naprawa tego ustrojstwa może być uciążliwa, oraz droga? Czy dałoby radę zrobić to w pojedynkę? Jeśli tak to mile widziane foto-story
Z góry dzięki, bracia i siostry!
[B4 1Z] Linka od licznika kilometrów
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
gniado, liczniki w Audi 80 B4 są elektroniczne i nie żadnej linki :!: Masz uszkodzony licznik. Rozbież i zobacz czy przypadkiem coś się nie dostało do wnętrza, może zimny lut albo poprostu wysypały się tryby napędzające. A to brzęczenie to całkiem inna sprawa.
To brzęczenie to może luźne nakole, mozę filtr węgala aktywnego. Trudno powiedzieć opisz w miarę dokładnie ten dźwięk to może coś wydumamy.
To brzęczenie to może luźne nakole, mozę filtr węgala aktywnego. Trudno powiedzieć opisz w miarę dokładnie ten dźwięk to może coś wydumamy.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ale wstyd :oops: . Ne zauważyłem że to 1Z a w nim nie ma filtra z węglem :oops:
Ostatnio zmieniony 29 sie 2008, 21:26 przez Kokolino, łącznie zmieniany 1 raz.