[All] Modyfikacje - jak sposób podwyższyć samochód
[All] Modyfikacje - jak sposób podwyższyć samochód
Powitać Panowie mam pytanie jak w temacie. Czytam tak sobie i czytam wszyscy maniacy chcą obniżyć autko, a ja chce kilka centymetrów podwyższyć od czego zacząć i w co się zaopatrzyć jakie części itp no i jakie parametry firmy. Posiadam avant 1,9tdi. Dzięki
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 16:57 przez Korzonek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Ja mam taki patent. Polega on na dorobieniu podkładki tzn takiej tulejki o wysokości różnej to zależy o ile chce się podwyższyć samochód. Zbijam miske trzymającą sprezyne na amorze pod nią nabijam tą tulejkę i skałdam wszystko d kupy. Wtedy sprężyna jest wyżej zawieszona i samochód idzie w góre. To jest nie zawodny patent i tani. Juz wielu wielu ludziom tak robiłem i nikt nie narzekał.
hmm.. kiedyś w sierze u kolegi stosowaliśmy wkłady gumowe do sprężyn.. są one zrobione z kauczuku, nawija je sie na sprężyny, można je kupić na allegro.. w jakiś sposób na pewno będzie wyższy.. nie będzie siadać pod naciskiem ciężaru.. nie wiem czy jest to dobry pomysł ale nic mi nie przychodzi do głowy...
- Krycha
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dla mnie robi mój znajomy i wytacza mi idealne tulejki na jaki rozmiar chce i na jaka wysokość. Wytoczyć oczywiści ze stali a rozmiar to musisz sam zmierzyć bo ja dokładnie nie pamietam
[ Dodano: 2007-03-19, 17:06 ]
[ Dodano: 2007-03-19, 17:06 ]
najgorszy z możliwych sposobów, od tego sprężyny jeszcze gorzej się psują nie polecam, większość ludzi która do mnie przyjeżdża abym im podwyższył samochód ma właśnie takie coś załazone ja obrazu im to wywalam na śmieciedjmichu pisze:kiedyś w sierze u kolegi stosowaliśmy wkłady gumowe do sprężyn.. są one zrobione z kauczuku, nawija je sie na sprężyny,
dokładnie przez to hujst.... wygieła mi sie sprezyna i amorek puścił olej:-( te gumy to najgorsza zecz jaka moze byc!!!!AUDI_A6 pisze:najgorszy z możliwych sposobów, od tego sprężyny jeszcze gorzej się psują nie polecam, większość ludzi która do mnie przyjeżdża abym im podwyższył samochód ma właśnie takie coś załazone ja obrazu im to wywalam na śmiecie
:mrgreen: Hej Panowie dzięki potwierdzam to też z tymi gumami słyszałem i widziałem co one potrafią mam tylko tu jeden problem nikt w okolicy której mieszkam nie wie jak wykonać takie tuleje i gdzie je montowac i w tym jest cały problem ja sam mechaniorem aż takim nie jestem i nawet trudno mi jest to sobie wyobrazić będe szukał. Dzięki
:-x
:-x
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
mam zastosowane gumy gdyz 19'' jest o 1cm wieksza w srednicy i dokladnie tego malego 1 cm zabraklo, zeby przy przechylach obona nie zbierala mi blotnika, wiec wsadzilem gumy...na zuzytych amorach mialem 2 na jednej sprezynie teraz mam nowe amory i tylko po jednej na sprezynie...daje mi to duzo zrobilem tak juz 4 tys km i nic mi sie nie stalo a zaliczylem juz kilka hardkorowych sytuacji. Moze dlatego ze wspołpracuja one z weiteckami to nic sie nie dzieje ze sprezyna.KorNoLio pisze:Gumy ci raczej nic nie dadzą może troszkę ale nie dużo, chyba że włożysz ich ze 3-4 na jedna sprezyne ale nie polecam- druciarstwo.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 16:54 przez UFOtm, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie raz takich gum używałem i ja w dodatku wiekszosc km jeżdze z lawetą i sprężyny dodatkowo dostają po dupie. Te gumy totalnie psują sprężyny. Nie da się na tym jeździć... ta guma to rada dla tych ktorzy chcą wycisnąć coś ze starych sprezyn bo nie maja na nowe a chcą to zrobić tanim kosztem. Ja tego nie poleca.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 16:55 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzieki z góry Krycha dobra rada, ale brak chętnych wykonawców już się konsultowałem oni nie mogą sobie wyobrazzić, w którym miejscu można zastosować te tuleje żeby sprężyny poszły w góre pozdrawiam damy rady. Niestety do naszych dróg musimy dostosowywać autak a nie odwrotnie
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 16:56 przez Korzonek, łącznie zmieniany 1 raz.