Audio w b3 - wybor glosnikow
Audio w b3 - wybor glosnikow
Co o nich sądzicie dobry Bas mają i czy dadzą rade pod moje radio Pioneera Deh-2000Mp ??
10 cm
pioneer_ts_g1003i
13 cm
pioneer_ts_a1303i
PS: Może ktoś posiada takie w swoich niuniach ??
10 cm
pioneer_ts_g1003i
13 cm
pioneer_ts_a1303i
PS: Może ktoś posiada takie w swoich niuniach ??
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 11:36 przez Olszak, łącznie zmieniany 2 razy.
możesz sobie też z tyłu zrobić miejsce z 13 na 16 i bedzie wiele lepszy basik. Zastanów sie jeszcze nad głośnikami blaupunkta bo naprawde niezle sobie radzą
Taka krótka historia dlaczego: Ostatnio mój kolega kupił sobie na przód blaupunkty 13 a tył elipsy 6x9 no i przyjechał sobie naprawiac, muzyka leciała bagaznik otwarty no i wychodził z bagaznika bardzo porządby basik, ide do bagaznika a on sie mnie pyta
"co idziesz sprawdzić jaka skrzynia jest" no i mówie ze tak "to jestes 5 osobą z koleji" no i patrze niczego tam nie ma a naprawde bas był lepszy niż u mnie gdzie ja mam wrzucone do tyłu głosniki za 300zł Hertze
Ja bym sie zastanowił na blaupunktami to chyba dobre głosniki za rozsadna cene
Taka krótka historia dlaczego: Ostatnio mój kolega kupił sobie na przód blaupunkty 13 a tył elipsy 6x9 no i przyjechał sobie naprawiac, muzyka leciała bagaznik otwarty no i wychodził z bagaznika bardzo porządby basik, ide do bagaznika a on sie mnie pyta
"co idziesz sprawdzić jaka skrzynia jest" no i mówie ze tak "to jestes 5 osobą z koleji" no i patrze niczego tam nie ma a naprawde bas był lepszy niż u mnie gdzie ja mam wrzucone do tyłu głosniki za 300zł Hertze
Ja bym sie zastanowił na blaupunktami to chyba dobre głosniki za rozsadna cene
Jeżeli chcesz bas to tylko skrzynka w bagażnik dobry wzmak i będzie bas taki jak trzeba. A co do głośników to ja założyłem sobie do vw lt głośniki firmy JBL o takie jak tutaj jbl_gto_427
dają czysty i przyjemny dźwięk ale o basie z 10 cm to zapomnij.
Jak coś to mam niezłą skrzynkę Pionner 400W RMS.
dają czysty i przyjemny dźwięk ale o basie z 10 cm to zapomnij.
Jak coś to mam niezłą skrzynkę Pionner 400W RMS.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 11:31 przez luki34, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie nad JBL tez myślałem wiedziałem że z 10 Basu nie będzie ale moze z 13 będzie dobry. Albo jak kolega mowi ze 6*9 Blaupunkta dobrze daje ?? Tylko ile tam będzie przerabiania dużo ?? I czym najlepiej otwór do 6*9 zrobic ??
[ Dodano: 2008-08-29, 21:43 ]
Posiada ktoś takie ?? Jak one grają ?? Na tył się zmieszczą chyba ...
[ Dodano: 2008-08-29, 21:43 ]
Posiada ktoś takie ?? Jak one grają ?? Na tył się zmieszczą chyba ...
Kod: Zaznacz cały
http://www.allegro.pl/item426734622_blaupunkt_gtx_693mk2_gtx_693_mk2_mkii_240watt_gw.html
Widzę że szukasz czegoś niedrogiego. Polecam ci te głośniki http://www.allegro.pl/item420601989_her ... cz_fv.html
Ostatnio zamawiał je kolega do golfa3 i bardzo ładnie grają i dają ładny i dynamiczny bass.
Ostatnio zamawiał je kolega do golfa3 i bardzo ładnie grają i dają ładny i dynamiczny bass.
Witam! byłem dziś w Media Markt i słuchałem niektóre głośniki. Radio które wybrałem do słuchania do Pioneer DEH-2000MP. Na pierwszy ogień poszły głośniki na podszybie 10 cm i najlepsze moim zdaniem są głośniki JBL to samo głośniki 16 cm i 6x9. Wygrywa JBL moim zdaniem najlepszy dzwięk i Bas tez dobry. Zastanawiam się nad wstawieniem głośników 13 cm na podszybie powinny wejsc chyba. A jak nie to 10 cm i juz
kolego ja u siebie w półce mam popularne jaja 6x9 blaupunkta, a w podszybiu ori 10, przy radiu kenwood to mi starcza, ale to zależy od ucha ponieważ ja uznałem, że nie ma sensu pchać jeszcze tuby do bagajera, miałem ją na odsłuchu z piecem i stwierdziłem, że gra nie jest warta świeczki bo za dużo bagajera sprzęt zabiera, jednak gdybyś uznał za mało basu to chętnie odsprzedam tubę blaupunkt 12 cali i 200 watt w RMS prawie nie używaną. A że jesteś z Wawy to masz blisko więc się dogadamy
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jak chcesz mieć tanio to kup albo elipsy albo Phonocary Yline. Głośniki pójdą z radia ale jak AUDI_A6 napisał będą zniekształcenia.
Kolego nitromek - faktycznie nie ma sensu pchać tuby do kufra bo tuba jest do robienia hałasu! Dobra skrzynka /nie koniecznie Blaupunkta / zagra tak ładnie że nie będziesz chciał wysiąść - zapraszam na odsłuch do mnie! Same elipsy też nie są dobrym rozwiązaniem a szczgólnie 3drożne - jak coś jest universalne to jest do du***...
Dobre 16 w taszki i byłbyś zadowolony!
Kolego nitromek - faktycznie nie ma sensu pchać tuby do kufra bo tuba jest do robienia hałasu! Dobra skrzynka /nie koniecznie Blaupunkta / zagra tak ładnie że nie będziesz chciał wysiąść - zapraszam na odsłuch do mnie! Same elipsy też nie są dobrym rozwiązaniem a szczgólnie 3drożne - jak coś jest universalne to jest do du***...
Dobre 16 w taszki i byłbyś zadowolony!
Kolega ma w 100% racje <ok> najlepiej jeszcze jak byś wziął te 2x 16 na stronęOofol pisze:Dobre 16 w taszki i byłbyś zadowolony!
Ja miałem 6x9 z tyłu w innym aucie i generalnie jak nie gra coś z przodu to kicha... Dźwięk ma cie otaczać a nie ładować tylko z jednej strony bo inaczej o dobrej jakości to można zapomnieć 8-)
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pol dwie 6" na stronę to lekka przesada szczególnie jeśli nie ma się większego pojęcia o CA -można schrzanić efekt który był by lepszy przy jednym głośniku.B4ME pisze:Kolega ma w 100% racje <ok> najlepiej jeszcze jak byś wziął te 2x 16 na stronęOofol pisze:Dobre 16 w taszki i byłbyś zadowolony!
Ja miałem 6x9 z tyłu w innym aucie i generalnie jak nie gra coś z przodu to kicha... Dźwięk ma cie otaczać a nie ładować tylko z jednej strony bo inaczej o dobrej jakości to można zapomnieć 8-)
A jakość jakością - po prostu nie wiadomo jak dobre głośniki zmontowane w tylną półkę nie dadzą dobrego efektu bo scena przednia będzie "goła"...