[B4] Czy da rade założyc ksenony do zwyklych lamp audi?
[B4] Czy da rade założyc ksenony do zwyklych lamp audi?
Witam.Zastanawiam sie czy da sie rade założyc taki zestaw xenon http://www.motoallegro.pl/item422173366 ... g_hid.html do zwykłych lamp audi z żarówkami H4. I drugie pytanie o co chodzi z żarówkami xenon H4-1 H4-2
Zapraszam do regulaminu.
Frano - Teraz dobrze?
Zapraszam do regulaminu.
Frano - Teraz dobrze?
Ostatnio zmieniony 31 sie 2008, 10:11 przez domin1, łącznie zmieniany 2 razy.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Wg mnie kupowanie xenonowych palników i wsadzanie ich do zwykłej lampy totalnie mija sie z celem, nie dosc ze mozesz utracic dowód rejstracyjny to jeszcze bedziesz oslepiał kierowców z nad przeciwka, bez znaczenia czy kupisz zestaw za 100zł czy za 1000 zł i tak robi je jeden i tan sam chinczyk w komórce a róznica jest jedynie w kolorze kabli, innym opakowaniu i cenie <ok> A tak wogóle temat juz był poruszany kilkakrotnie wiec wystrczyło użyć szukajki.... na koniec jeszcze tylko popraw temat tak aby zgadał sie z regulaminem <ok>
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Dokładnie zgadzam się z kolegą wyżej NP .takie żarówki http://moto.allegro.pl/item425289089_ph ... aniej.html
kolego Domin1 .h4-1 to masz tylko palnik na światła krótkie. H4-2 to jest palnik na światła krótkie a na długie żarówke halogenową. tak wygląda palnik h4-2 http://www.allegro.pl/item415614890_jap ... oznan.html . a o xenonach w h4 masz tutaj viewtopic.php?t=10748
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Piter przeciez ty miales wsadzone HIDy w zwykle reflektory - zmieniles je?Solskier pisze:Wg mnie kupowanie xenonowych palników i wsadzanie ich do zwykłej lampy totalnie mija sie z celem, nie dosc ze mozesz utracic dowód rejstracyjny to jeszcze bedziesz oslepiał kierowców z nad przeciwka, bez znaczenia czy kupisz zestaw za 100zł czy za 1000 zł i tak robi je jeden i tan sam chinczyk w komórce a róznica jest jedynie w kolorze kabli, innym opakowaniu i cenie <ok> A tak wogóle temat juz był poruszany kilkakrotnie wiec wystrczyło użyć szukajki.... na koniec jeszcze tylko popraw temat tak aby zgadał sie z regulaminem <ok>
A ja ostatnio wyczytałem jak jeden drugiego przerysował przy wymijaniu się i przyjechała policja. Jeden z nich powiedział, że został oślepiony, więc glina rzucił okiem i stwierdził, że xenony nie mają homologacji. Sprawa miała trafić do sądu, bo nie uznał swojej winy, ale glina powiedział, że nie ma szans na wygraną. Ciekawe dlaczego po naszych drogach mogą jeździć auta z kierownicą po prawej stronie i jak to się ma w przypatku takiego przetarcia? Zawsze mógłbym powiedzieć, że angol mnie oślepił, bo hehe... pieszy idzie z drugiej strony :mrgreen:
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Odpuść sobie zakładanie Xenonów do zwykłych lamp ...Ja tak samo się napaliłem i nie czytając wiele o tym zrobiłem zakup i..........jadąc nawet w słoneczny dzień nie podobało się to kierowcom i mi mrugali, że coś jest nie tak z moimi światłami i rzeczywiście dawały po gałach niemiłosiernie :cry: i zdemontowałem zenonki :mrgreen: i kupiłem sobie żarówencję Philips BlueVision i mam tak jakby białe światło na szosie i nikt mi nie mruga
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Oj nie radze mysc odblaskow!!! Co najwyzej mozna je delikatnie przetrezc szmatka z mikrofibry. Ja mialem uszczerbione jedno szklo i dostawala sie woda do reflektora - szklo i odblysnik byly brudne jak by w takim delikatnym blocie - przetarlem to szmatka z woda i w jednym miejscu delikatnie przetarlem odblysnik...RaKo pisze:domin1, zamontuj przekaźniki żeby odciążyć przełącznik świateł ,a świecenie się poprawi i zdejmij szkła i umyj je oraz odblaski <ok>
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja jakos umyłem i nic sie nie stało tzn stało się bo o wiele lepiej swiecą <ok> woda po myciu była czarna.najbrudniejszymi miejscami była wewnetrzna część szkła oraz miejsca przy zarówkach.woda z mydłem lub z płynem do garów plus wata do wycierania i wszystko wyszło super...Oofol pisze:Oj nie radze mysc odblaskow!!!