[B4 1z] Nie działa wentylator chłodnicy
[B4 1z] Nie działa wentylator chłodnicy
Przy jakiej temperaturze powinien sie włączyć wentylator chlodnicy? u mnie temp. dochodzi czasami prawie do 100 stopni i wogole sie nie włącza, bezpieczniki są ok, co moze byc nie tak?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Wentylatory wlanczaja sie w zalezosci od tego jaki jest czujnik wiekszosc czujników do autdi ma właczac wentylator przy 95/102 stopnie, ale jesli Twój czujnik ma inne paramtry ta beda włanczac sie wg niego (na czujniku jest napisane przy jakej temperaturrze załncza dany bieg), wentylatory maja dwa biegi w zalezosci od danej temperatury, całkiem mozliwe ze masz wszystko ok, tylko wskaźnik przekłamuje to raz dwa, mozesz miec uszkodzony własnie ten czujnik temperatury który je załancza, wentylaotry mozesz sprawdzić na krótko, wtedy bedziesz widział czy dzialaja czy nie. Mozesz tez zagrzac auto jeszcze bardziej poprostu poczekaj az temperatura skoczy Ci w okolice 110stopni i zobacz czy sie tez nie włacza wentylatory.
-
- Forum Audi 80
przekręć stacyjkę, zewrzyj pierwszy z 3 pinem w wtyczce od wentylatorów, jeśli nie zaczną się kręcić znaczy że uszkodzone albo bezpiecznik, przewód do nich, etc. jeśli zaczną a masz taką temperature wysoką znaczy że czujnik padnięty.
ten czujnik jest jak stoisz przed maska przodem do silnika, to po prawej stronie na dole chłodnicy.
ten czujnik jest jak stoisz przed maska przodem do silnika, to po prawej stronie na dole chłodnicy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Gwarantuję ci że jak odepniesz wtyczkę od czujnika w chłodnicy i zwierasz piny to powinny sie włączyć wentylatory .Czujnik wtedy nie ma nic do rzeczy.Jak ci się nie załączają po zwarciu pinów we wtyczce to przyczyny szukaj przy przekażniku w skrzynce z przekażnikami bo coś tam jest nie halo .U mnie np.nie dochodził prąd do przekażnika ,masa albo plus już nie pamiętam <ok> A czujnik od 2,3 podejdzie na pewno jeśli chodzi o gwint ,nie wiem jak z temperaturą załaczania bo w tdi jest ok.95stopnishellah pisze:ale czy jak zwierałeś piny przy czujniku to ci wentylatory się załączały bo mi akurat nie a wszyscy piszą że powinny
- percevalle
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80