[b3 2.3 NG] Modyfikacje - swap - NG na 1Z ? teoria
-
- Forum Audi 80
[b3 2.3 NG] Modyfikacje - swap - NG na 1Z ? teoria
witam. czy duzo byloby przerobek aby wstawic zamiast benzyny 2.3 silnik 1.9TDI???czy rowniez skrzynie bym musial wymienic???
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 22:15 przez konieczkoo18, łącznie zmieniany 2 razy.
trzeba kupic silnik :mrgreen: przeplywke, ecu, instalacje do ecu, potencjometr pedalu przyspieszenia nie robilem zadnych przekladek z benz na Diesla ale awoinapewno nie jest to hop siup i moim zdaniem nia ma co sie bawic w takie cuda chyba ze masz checi czas i kase bo tanio to bardzo to nie wyjdzie chyba ze audi miales darmo :mrgreen: i jak wstawiac silnik to ASV albo pompowtrychy, albo CR <ok> to juz bardziej ciekawe
jak masz zamiar sie bawić w przekładki to szukaj silnika 1.9 tdi ARL , jaki koszt ??????? zależy za ile kupisz silnik , czy silnik bedzie uzbrojony czy przekładke bedziesz robił sam czy komuś to zlecisz , musisz liczyć sie ze zmianą skrzyni bo na skrzyni z benz autko poleci max 150 km , również musisz zamontować spieka (seryjną tarcze szlak trafi ) i masa innych pierdłó które zawsze wyjdą przy takich pracach
niestety jak chodzi o konkrety dotyczące ceny to moge Ci tylko tyle przekazać bo ja robiłem to dość dawno a ceny sie pozmieniały
-silnik od 2000 do 3500 zł
-skrzynia od 600 - 2000 zł
-spiek ok700 zł
-spawy itp ok 500 zł
-plus zapas jakieś 2000zł
pozdrawaim quattro
niestety jak chodzi o konkrety dotyczące ceny to moge Ci tylko tyle przekazać bo ja robiłem to dość dawno a ceny sie pozmieniały
-silnik od 2000 do 3500 zł
-skrzynia od 600 - 2000 zł
-spiek ok700 zł
-spawy itp ok 500 zł
-plus zapas jakieś 2000zł
pozdrawaim quattro
witam ja kiedys mialem 1,8 s a obecnie 1,6 td + interc... roboty masa i duzo nie przewidzianych wydatkow oczywiscie skrzynia zostala (ograniczona predkosc)w moim przypadku elektryka byla prosta (prad na pompe + drobiazgi )a jesli silniczek wymaga wiekszego sterowania to juz trudniej a jesli chodzi o meczaniczne sprawy to mialem problem z alternatorem i wiatrakiem chlodnicy ,obydwa elemety wyszly w tym samym miejscu ale dalem rade :lol: sumujac ten zabieg pod wzglendem finansowym nie oplacalne lepiej sprzedac benzyne i kupic tdi przynajmniej wszystko jest tak jak ma byc ori....no i nie ma problemu ze sprzedaza takiego autka no a jesli ktos ma sentyment to juz inna inszosc zycze powodzenia i pozdr...
-
- Forum Audi 80
nio ale wiecie, ja mam kasy do 6 tys na to, plus minus, a jak patrzylem to za 12 tys kupi audi 80 b4 w TDI i to maja starszy silnik a tak jak bym kupil to ten nowszy i z mniejszym przebiegiem bo te to maja ponad 200 tys przejechane, a moj znajomy mial passata 2.8 benzyne i zmienil na 1.9 TDI Tylko ma taki problem na stacji bo musi pomalu lac ON bo wlew ma za maly.
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
konieczkoo18 jeżeli masz tyle $$ to nie szkoda Ci ich na tą zmianę silnika?..masz już 6tys , sprzedaj Swoją i szukaj a trafisz napewno na jakąś fajną B4 TDI napewno. Mi ten Twój pomysł nie podchodzi zupełnie...Ale to Twoje pieniądze i Twój samochód więc my tylko możemy Ci swoje rady zasugerować ...Pozdrawiam Cię i jak już się zastanowisz to daj nam znać na co postawiłeś
-
- Forum Audi 80
ale moja bedzie ciezko sprzedac:( bo ni chodza takie niunie 2.3 a jest jeszcze z gazem, ja bylem glupi ze ja kupilem chodzi o ten silnik bo niewiedzialem wczesniej ze te silniki takie sa na gaz, bo wiekszosc osob vco znam ma audi ale z silnikiem 2,0 i im chodza wiec myslalem ze kazdy silnik audi tak ma ten starszy, typ, ale sie pomylilem, a nie mialem wiecej kasy aby kupic w TDI a potrzebny mi byl samochod, a golfa III nie chcialem i innych astr bo wiem jakie to jest sami wiecie,
-
- Forum Audi 80
nio wlasnie ja jusch sam niewiem co robic, jak bym mial ja sprzedac to teraz starce z polowe na niej bo cosmi wolne nie chodza obroty,a za 8 czy 9 tys nie kupie nic zeby Tym pojezdzic prawda, niewiem czy nie wyrzuce gazu z niej i zrobie na samej benzynie, no ale niewiem ile taka pali na 100 km benzyny
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
hmm 2.3 ile pali wahy ? :mrgreen: ....zależy jak będziesz śmigał. Spokojnie to wypije sobie tak myślę, że około 9-10 ltr/100km do 130km/h. Ale jak będziesz chciał poszaleć hmm pewnie z 14-16...Popytaj się tych którzy mają właśnie takie jednostki to będziesz wiedział na 100% ile taklie cudeńka palą :mrgreen: