Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 ABT] Podłączenie halogenów.

ODPOWIEDZ
Tomekbuli1978
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.0 ABT] Podłączenie halogenów.

Post autor: Tomekbuli1978 » 07 wrz 2008, 15:15

Mam zamiar zamontować halogony do b4,a dokładnie halogeny (3 w 1),zktóre zawierają:
- światła postojowe
- światła przeciwmgielne
- światła drogowe
Biorąc pod uwagę,że światła "standartowe"/tak nazwę/ (55W),halogeny przeciwmgielne (55W),halogeny drogowe (55W),to jak najlepiej podłączyć ? (może jakiś schemacik).Drugie pytanie jakiego przekażnika do tego użyć ? (symbol itp)
Do tego planuję podłączyć,by w momencie włączania świateł drogowych,wraz z nimi włączały się również swiatła przeciwmgielne.Też do tego celu mam zamiar użyć przekażnika,tylko jakiego? (symbol).
Bardzo dziękuję za wszelkiego rodzaju podpowiedzi i informacje.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2008, 16:38 przez Tomekbuli1978, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Darecki3037
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Darecki3037 » 07 wrz 2008, 19:32

nic z tego nie rozumiem... w jednej lampie 3 rodzaje światła? :?:

Tomekbuli1978
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomekbuli1978 » 07 wrz 2008, 19:37

Tak na marginesie to są halogeny 3 komorowe.Każda komora do danego światła.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 07 wrz 2008, 19:39

Kolego ale cos kombinujesz, az przekombinujesz i tyle bedzie, zapodaj foty tych halogenów, rzecz napewno jest do zrobienia pytanie tylko po co tak kombinowac, kazda rzecz załanczana jest z osobnego włacznika, nie tylko dla tego ze tak byc musi ale i tez dla tego ze tak jest bezpieczniej, tyle odbiorników pradu na jednym kablu to troche przesada, to nie choinka ;-) I jeszcze pytanie czy te lampki sa homologowane i sa uznawane przez stacje diagnostyczne i policje ? Bo z tego co mi wiadomo to pozycja w halogenie jest nie dpuszczalna.

Tomekbuli1978
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomekbuli1978 » 07 wrz 2008, 19:52

Może masz racje z tym przekombinowaniem,ale może nie do końca wieszo co mi dokładnie chodzi.Więc w skrócie : ze świateł drogowych korzysta się sporadycznie,więc w momencie ich zapalenia zapalają się światła drogowe te,że tak nazwę tradycyjne w reflektorach,drogowe w halogenach i przeciwmgielne w halogenach,by to jeszcze dodatkowo wzmocnić,choć nie upieram się przy tej opcji,ponieważ troszkę o tym poczytałem.Postojowe jako postojowe,a przeciwmgielne włączane osobno włącznikiem,które tęż w ciągu dnia można zastosować jako światła dzienne,by nie wypalać tych tradycyjnych(po raz drugi tak określę reflektory)
Mam nadzieję,że troszkę rozjaśniłem,to co nakręciłem. :lol:

[ Dodano: 2008-09-07, 19:57 ]
A TU SĄ NA ZDJĘCIU + OPIS

http://moto.allegro.pl/item432350347_ha ... ojowe.html

krisch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisch » 07 wrz 2008, 21:59

Hmmm ... ciekawe te halogeny!! Ale czy pasują do B4 ?? Bo jak tak to może też se sprawie...
A co do podłączenia:
Postojowe : ciągniesz jeden kabelek od orginalnych z lamp
Przeciwmgielne : Jeśli nie masz wyłącznika to taki wstawiasz . Jak chcesz aby świeciły razem z długimi to musisz dać przez przekażnik ( zwykły 4 stopki) bo wtedy jak dasz tylko przeciwmgielne to przekażnik zadziała jak dioda zwrotna i nie póści prądu na długie.
Drogowe ( długie ): znowu jeden kabelek od orginalnych lamp . przekażnik lepiej dać bo może nie wytrzymać pająk (przełączniki) w kierownicy . Ale przekażnik też zwykły.
Napisz z kąd jesteś , bo jak blisko jeleniej góry to ci moge je podłączyć . Jak daleko od jeleniej to pisz na gg , z chęcią pomoge to zrezać . Pozdro!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl