Witam panowie.
Chociaż o kontrolkach oleju jest już od groma postów to jednak mojego przypadku nie znalazłem...
Pytanie... czy u Was po przekręceniu kluczyka w stacyjce też od razu nie zapala sie kontrolka smarowania tylko po odczekaniu 4-5sek :?: Czekając na zapalenie się kontrolki słychać pod maską jakieś cyknięcie i dopiero się załącza Później po uruchomieniu silnika też od razu nie gaśnie, tylko po 3-4sek. Sąsiad ma silnik 2,0 benzynkę, więc nie wiem jak to jest w TDI-kach, ale u niego zapala się od razu po przekręceniu kluczyków.
Z góry dzięki wielkie za wszelkie sugestie i info.[/b]
[1.9TDI 1Z] Kontrolka oleju - pytanko.
[1.9TDI 1Z] Kontrolka oleju - pytanko.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, 09:24 przez vito_82, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no nie wiem czy tak wszytko jest ok.czemu kontrolka zapala sie po 5 sekundach po przekręceniu kluczyka jak powinna odrazu?? jeszcze nie widziałem żeby z takim opuźnieniem sie zapalała.co do gaszenia sie kontrolki jest ok...B4ME pisze:ale wy lubicie szukać igły w stogu siana... Kolega masz all git wiec ciesz się jazdą
Może być czujnik, sprawdzić można poprzez zdjęcie przewodu z końcówki i zwarciu z masą, jeżeli kontrolka zaświeci się od razu po przekręceniu w stan zapłon to masz uszkodzony czujnik, jeżeli nic to nie da sprawdź masę silnika lub połączenia kostek z licznikiem.vito_82 pisze:Więc co może być przyczyną tak opóźnionego zapalania się tej kontroli