[B3/B4] Problem z wyjęciem żarówek przycisków z konsoli
[B3/B4] Problem z wyjęciem żarówek przycisków z konsoli
Padły mi wszystkie żaróweczki w konsoli środkowej, wszystko już rozebrałem tylko nie mogę wyjąć tych żarówek Pomocy! jak się je wyciąga, próbowałem podwadzić czy nawet pęsetą ale bez rezultatu. Proszę o pomoc
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
dołączę sie do tematu bo akurat niedawno też wymieniałem te żaróweczki w swojej Audiczce - nawet wymieniłem zaróweczke w regulacji wysokości świateł z czego jestem bardzo dumny
ale żeby nie było tak różowo, to po tej wymianie mam do teraz problem z zamknięciem przycisku od ogrzewania tylnej szyby - nie chce on się zatrzasnąć. inne jakoś się dało, a tego za nic nie mogę zamknąć i mam tylko tak lekko zaczepiony ten dekielek dodam, że nie wyjmowałem tych przycisków z konsoli (oprócz regulacji wysokości świateł - bo tam aby wymienić żarówkę trzeba wyjąć cały nazwijmy to wyłącznik - jakby ktoś był zainteresowany, to mogę załączyć zdjęcie, na którym jest widoczna budowa tego wyłącznika od regulacji wysokości świateł)
ale żeby nie było tak różowo, to po tej wymianie mam do teraz problem z zamknięciem przycisku od ogrzewania tylnej szyby - nie chce on się zatrzasnąć. inne jakoś się dało, a tego za nic nie mogę zamknąć i mam tylko tak lekko zaczepiony ten dekielek dodam, że nie wyjmowałem tych przycisków z konsoli (oprócz regulacji wysokości świateł - bo tam aby wymienić żarówkę trzeba wyjąć cały nazwijmy to wyłącznik - jakby ktoś był zainteresowany, to mogę załączyć zdjęcie, na którym jest widoczna budowa tego wyłącznika od regulacji wysokości świateł)
- radziobiker
- Forum Audi 80
radziobiker, jaka sprężynka? przycisk działa jak należy - ogrzewanie szyby sią włącza i wyłącza, sprężynka działa jak należy ale ta atrapka wierzchnia od przełącznika nie chce się zatrzasnąć spowrotem bo tam są takie ząbki po jednym u góry i na dole. jak złapie ten górny, to dolny nie chce chwycić - niestety nie mam tego na zdjęciu. tego akurat wyłącznika nie mogę wyjąć bo nie chce on wyjść - coś tam przeszkadza i lipa
poniżej trzy zdjęcia wnętrza przełącznika od regulacji wysokości świateł
uprzedzam, że wymiana tej żaróweczki jest o wiele razy trudniejsza niż pozostałych. poza tym trzeba uważać bo przy pokrętle jest mała kuleczka, której nie można zgubić
poniżej trzy zdjęcia wnętrza przełącznika od regulacji wysokości świateł
uprzedzam, że wymiana tej żaróweczki jest o wiele razy trudniejsza niż pozostałych. poza tym trzeba uważać bo przy pokrętle jest mała kuleczka, której nie można zgubić
- radziobiker
- Forum Audi 80
Ja u siebie wszystko powymieniałem na czerwone i dało fajny efekt. Fakt, wymiana w pokrętle od wysokości nie jest łatwa, ale możliwa. Tamta żaróweczka jest jednak cieńsza niż reszta i lutowana do płytki. Jeżeli jakieś przełączniki nie chcą sie dać poskładać, to albo coś źle poskładałeś, więc spróbuj jeszcze raz, albo popsułeś i trzeba kupić nowy przełącznik. Ja za używkę w stanie bdb dałem 25zł.
Kolego musisz zadziałać troche siłą :mrgreen: ząbki muszą zahaczyc w swoje miejsca popróbuj na pewno ci sie udagrze pisze:nie popsułem tylko zdjąłem ten wierzchni plastik z wyłącznika bez wyjmowania samego wyłącznika w konsoli i teraz nie mogę go spowrotem wcisnąć, a nie ma dojścia żeby podważyć te jego dolne różki śrubokrętem.