Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

B3 1.8S quattro Comfort Edition - SPRZEDANA ....

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
EwelinaCzarna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

B3 1.8S quattro Comfort Edition - SPRZEDANA ....

Post autor: EwelinaCzarna » 08 wrz 2008, 13:14

WRZESIEŃ 2008

Po dość długiej przerwie witam ponownie forumowiczów tych starych jak i tych nowych <ok>
Przedstawiałam wam już moją czerwoną B4 oraz białą B4 rodziców.. Teraz przyszedł czas na przedstawienie wam B3 ;-) które razem z moim facetem wczoraj zakupiliśmy
:mrgreen:
Otóż.. Audiolka z zewnątrz nie pozorna, lazurowy błękit perłowy, na kołach 14-stkach (póki co ;-) ) .. Jest to jednak limitowana wersja B3 80 1.8S quattro Comfort Edition :mrgreen: Co do wyposażenia.. Wewnatrz jasny welur, roleta tylniej szyby, rękaw w podłokietniku tylnego siedzenia na narty, oryginalnie obszyta skórą kierownica, elektryczne lusterka, szyby - przód i tył, podgrzewane lusterka, klimatyzacja, halogeny, ABS (z możliwością włączania i wyłączania), oryginalny alarm (bosch). Z zewnątrz gril jak w 90, wokół szyb chromowane obwódki oraz blenda tylniej klapy.
Środeczek niuni jest naprawdę śliczny, osiągi tez ma niezłe, prowadzi się ją poprostu bajecznie. Nie spodziewałam się, że ten silnik potrafi tak wiele ;-) Wracałam nią prawie 500km do domu, więc było gdzie przetestować, do 200km/h pojechała bez proszenia ;-) Silnik zdrowiutki. Gazu to nigdy nie widziało i nie zobaczy. Sprowadzone z Austrii od pierwszego właściciela, ostatni serwis podbity ma na sierpień 2008 roku. Wtedy to został wymieniony pasek rozrządu, rolka napinającą i prowadzącą, paski pk do alternatora, pompy wspomagania i kompresora klimatyzacji + pompa wody, płyn chłodniczy, cały układ wydechowy iii chyba to na tyle jak zdążylismy zobaczyć. My jesteśmy pierwszymi właścicielami w Polsce :mrgreen:
Wnętrze bardzo czyściutkie i zadbane co bardzo nas cieszy ;-) Postaram się jak najszybciej zrobić foto, żebyście mogli się sami przekonać.. Pozdrawiam <ok>
Poki co daje pierwsze foty niuni..

Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

pierwsze zmiany

usunięcie z klapy wielkiej naklejki A ;)
+ alufelgi speedline 15 + oponki 195/50
+ amory bielstein b4
+ ringi na zegary
+ nowe radyjko - Cyfrowy radioodtwarzacz multimedialny IDA X 300 Alpine

Obrazek Obrazek

na tym zdjęciu widać kawałek tej palmy czegoś, której nadal niestety nie mogę usunąć :-/ jeśli ktoś może coś poradzić to proszę o pomoc..
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

+ zdjecia kluczykow, ori kluczyk serwisowy tzw matryca + ori kluczyk od A6 ktory właśnie jest w trakcie przerabiania :D

Obrazek Obrazek

To co zrobiłam telefonem zaraz po założeniu ringów.. ( z góry przepraszam za jakość.. :-/ )
ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

i radyjko
Powiem wam, że seryjne głośniczki (przód i tył) naprawdę pięknie grają.. Zastanawiałam się nad włożeniem jakiegoś wzmacniacza jednak po zmianie radyjka odeszłam od tego pomysłu.. Niunia brzmi pięknie :mrgreen:
ObrazekObrazek

quattroweczke czeka polerka (ale to juz na wiosne) oraz malowanie tylnego prawego blotnika, który dostał lekkiego dzwonka i został tragicznie zrobiony :/ oczywiście przez pierwszego jej właściciela
i oprócz tego małego elementu niunia wygląda b. dobrze

Planowałam wymienic serduszko na 2.2 turbo od pierwszego S6 .. Tam jak dobrze pamiętam jakieś 230 kucyków jest i by można zrobić to na 290-300 kucyków..
Albo skromniej 2.3 20V i 170 KM - jednak ten pomysł jest chyba zbyt ryzykowny i kosztowny.. lepiej odłożyć na jakąś S-kę :D

Bardziej realny jest inny plan by do quattróweczki założyć progi i zderzaki od comeptition - jednak trudno jest je zdobyć w dobrym stanie, a po prawdzie w jakim kolwiek stanie.. Dlatego póki co cała akcja stoi..

Pozdrawiam :peace:

STYCZEŃ 2009

Kilka fot niuni w górach..
Powiem wam, że największa satysfakcję miałam, jak ludzie pytali jakim cudem wjechalam tam gdzie stały same terenówki, kiedy z duma mogłam odpowiedzieć, że mam silne quattro :D
No quattro - no change :!: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek
http://img220.imageshack.us/img220/5143 ... dp3.th.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a to niestety "nowy nabytek" niuni.. Ehhhh szkoda, że nie wszyscy mają abs, nie zachowuja bezpiecznej odległości w zlych warunkach drogowych i ze po raz kolejny zima zaskoczyła i drogowców i kierowców :-/ :evil: :evil: :evil:
Obrazek

a tu jeszcze dołączam filmik kręcony gdzieś w Czechach, gdzie uczyłam się jeździć ahhahahaha :mrgreen: sam początek to istna żenada, więc najlepiej od razu pominąć, aaa końcówka daje sie obejrzeć.. :-P
pozdrawiam

http://rapidshare.de/files/41266818/HPIM8371.AVI.html

4 styczeń 2009

Moja jazda - troszkę lepiej niż poprzednio.. Dopiero się uczę.. <ok>
Sami oceńcie

lub do pobrania

http://rapidshare.de/files/41276559/moja_jazda.AVI.html :mrgreen:

STYCZEŃ cd ..

niestety .. moja niunia się zbuntowała :-/ termostat się nie otworzył, nagrzewnica pękła, płyn się polał po nogach a 'tłusta para' wpadła przez nawiewy i każdym innym możliwym otworem do środka .. :evil:
wszystko było ładnie pięknie.. sobotni wieczór, lekki mróz.. w drodze do domu przytrzymały mnie korki, z których juz o własnych siłach nie wyjechałam.. Głupi, maly termostat a narobił takiej kaszany :-/ Patrzyłam na temperature, żeby niuni nie przegrzać w tych korkach, nawiewy chodzily na max przy otwartych szybach i nagle temp skoczyła jakby ja ktoś w .. kopnął :roll: i było po wszystkiemu .. momentalnie para wpadła do środka, po nogach zaczął lać się płyn a ja wypadłam z samochodu jak poparzona nie wiedząc co sie stało .. Na szczęście moja połówka była w pobliżu i zabrała autko do siebie na warsztat .. Po wstępnych oględzinach padła diagnoaz - wina termostatu .. No i tak.. quattrówka stała 3 dni :-/ została wymieniona nagrzewnica, termostat + do tego suszenie środka + pranie tapicerki + kolejne suszenie .. Teraz wszystko juz jest pięknie i na szczęście obie mojej niunie wzięły udział w lubelskiej akcji WOŚP i światełku do nieba :mrgreen:

Fotek z 'operacji' niuni nie ma bo szlak je trafił razem z kartą pamięci :-/
ale za to kilka pamiątkowych z calej akcji i finału (serducha) jest <ok> do tego filmik <piwo>
W sumie 101 autek spod znaku audi & vw (liczę także karetkę spod znaku vw) <ok>

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

oraz filmik finałowy naszej akcji - światełko do nieba <ok>
dzieki wszystkim za cos tak wspanialego :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, 12:30 przez EwelinaCzarna, łącznie zmieniany 20 razy.

Awatar użytkownika
borbet
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: borbet » 08 wrz 2008, 13:34

zapowiada się nieźle , najważniejsze quattro i klima <ok> dajcie fotki :-P

Awatar użytkownika
EwelinaCzarna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: EwelinaCzarna » 08 wrz 2008, 15:09

Fotki dodane zapraszam do obejrzenia <ok>
Ostatnio zmieniony 04 sty 2009, 13:34 przez EwelinaCzarna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
B4ME
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: B4ME » 08 wrz 2008, 15:13

Fajniutka b3czki mi sie zawsze podobały :) i do tego fajna wersja <ok>

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 08 wrz 2008, 15:20

Bardzo Ciekawa b3ja, gratki zakupu <ok>

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 08 wrz 2008, 15:32

Śliczne i quattro,gratulacje <ok>

mrzn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrzn » 08 wrz 2008, 15:53

Bardzo fajna. Można wiedzieć ile za taką trzeba zapłacić?

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 08 wrz 2008, 16:05

fajne wyposażenie ;-) ciekawy kolor, ale tapicerka jakaś a'la opel :-P co mi sie nie widzi. reszta <ok>
ps
cosik nie wierze ze 200 to cudo poleciało, no chyba ze licznikowe a wtedy to zaokrągliłbym do 185 :-P

Awatar użytkownika
EwelinaCzarna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: EwelinaCzarna » 08 wrz 2008, 16:26

mrzn pisze:Bardzo fajna. Można wiedzieć ile za taką trzeba zapłacić?
Tajemnica handlowa :mrgreen: Ale powiem Ci, że za takie pieniądze jakie daliśmy drugiej takiej byś nie kupił.. :mrgreen:

Dziki .. Co do tej tapicerki.. Kolego z tego co wiem, to ta tapicerka wyszła tylko w Comfort Edition.. I wcale do opla nie podlatuje, ale skoro tak uważasz to współczuję :-P
I uwierz, że na liczniku pokazało mi równiutkie 200, raczej nie zauważyłam żadnego przekłamania.

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 08 wrz 2008, 16:55

EwelinaCzarna, Bardzo ładne b3 no i <quattro> Gratuluje zakupu <ok> i Pozdrawiam <piwo>

Awatar użytkownika
Maciejaa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maciejaa » 08 wrz 2008, 17:00

no fajne:D ale wiecej foto zapodaj:D

Awatar użytkownika
EwelinaCzarna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: EwelinaCzarna » 08 wrz 2008, 17:04

Maciejaa jak juz pisałam wyżej więcej foto oczywiście zapodam, nawet zrobię specjalnie dla Ciebie zdjęcie kluczyka serwisowego tzw "matki" tylko, że narazie troszkę brak i na to czasu i pogoda kijowa, a chcę ładne i dokładne foto porobić ;-)

Awatar użytkownika
Maciejaa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maciejaa » 08 wrz 2008, 17:06

hehe:D ok:) trzymam Cie za slowo :mrgreen: <cieszy>

Awatar użytkownika
Hołowczyc20
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Hołowczyc20 » 08 wrz 2008, 17:22

Ładniutka zapodaj więcej fotek,wielki plus <quattro> :mrgreen: :mrgreen: <ok>