[80 B3 1,8S PM] Drga, podskakuje, trzęsie; tył auta
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[80 B3 1,8S PM] Drga, podskakuje, trzęsie; tył auta
Witam.
Tak jak w temacie, podczas jazdy strzasznie trzęsie mi tyłem auta. Zauważyłem, że to koło od pasażera tylnie. Zjawisko to występuje bardzo rzadko, sporadycznie. Myślałem, że to może koła nie wyważone albo jakiś balon, ale wtedy trwało by to cały czas, a nie trwa, no ogół jes dobrze. Nie mam pojęcia co to może być.... Dodam, że niedawno wymieniałem łożyska i szczęki hamulcowe z tyłu.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Tak jak w temacie, podczas jazdy strzasznie trzęsie mi tyłem auta. Zauważyłem, że to koło od pasażera tylnie. Zjawisko to występuje bardzo rzadko, sporadycznie. Myślałem, że to może koła nie wyważone albo jakiś balon, ale wtedy trwało by to cały czas, a nie trwa, no ogół jes dobrze. Nie mam pojęcia co to może być.... Dodam, że niedawno wymieniałem łożyska i szczęki hamulcowe z tyłu.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 mar 2007, 19:20 przez Organista18, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- robertas1.8
- Forum Audi 80
Moim zdaniem na bank opona, być może nie jest to jajo na oponie, ale może być pęknięte płótno. Mialem tak w zimówce, przestawił mi sie bierznik i przy prędkościach 50 do 60 auto podskakiwało. Najprostsza teza to sprawdzić wizualnie, przyczyną drgań moze być też jakieś bicie na feldze, albo poprostu oderwany ciężarek
- davidpolska
- Forum Audi 80
Panowie odgrzebuje temat. Mam taki objaw że na zimowych kołach przy prędkości 85km/h czuć było bicie z tyłu. Jak przekroczyłem 85 albo zmniejszyłem prędkość to przestawało. Dziś zmieniłem na letnie, też 14. Wyważone, opony kleberki po jednym sezonie nie jakiś bieżnik .Jazda próbna ten sam efekt. To chyba w tym wypadku to nie opony ?? Coż to może być. Łożyska zmieniałem jakieś 10 tyś temu. Jak podniose koło i obracam nie słychać nić. Jak opuszcze i ruszam kołem to czuć luz a ponoć wyczytałem że jakiś tam ma być. Łożyska , czop, tuleje??? Ale jak by były walnięte łożyska to by było słychać buczenie. A tu nic. Amorki Kayaby zmieniane jakieś 20 tyś temu.siwy23j pisze:Witam!!
Do łącze się do tematu bo mam taki sam problem związany z telepotaniem tyłu auta tak jakby by opona miała jajo tylko, że dzieje mi się to, jak jadę ok.90/h. Jak mniej albo więcej to jest OK. Co może być przyczyną???
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałe, masz na myśli mocowanie belki jako reperaturkę blacharską. Czyli wygniła ci buda w miejscu mocowania belki??
Jeśli tak to niestety nowego takiego elementu nie kupisz, musisz szukać na szrotach i wyciąć sobie taki kawałek jaki potrzebujesz z doświadczenia wiem że lepiej wyciąć dużo wiekszy kawałek żeby blacharz miał co spawać.
Jeśli tak to niestety nowego takiego elementu nie kupisz, musisz szukać na szrotach i wyciąć sobie taki kawałek jaki potrzebujesz z doświadczenia wiem że lepiej wyciąć dużo wiekszy kawałek żeby blacharz miał co spawać.