Audio w b3 - wybor glosnikow
Podłącze sie do tematu, szukam jakiś fajnych głośników na tylną półkę moje radio ta Pioneer DEH 4000UB.
Znalazłem coś takiego które by były najlepsze.
MAGNAT power_plus_216
Alpine spe_17c2
Blaupunkt gtx_663_mk_ii
Znalazłem coś takiego które by były najlepsze.
MAGNAT power_plus_216
Alpine spe_17c2
Blaupunkt gtx_663_mk_ii
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 11:32 przez matt1988, łącznie zmieniany 1 raz.
tak, ja mam 2-drożne zamontowane o zgrozo na podszybiu i dźwięk jest beznadziejny - jadąc autem myślę tylko o wymianie tych głośników :evil:matt1988 pisze:Czyli lepsze są takie co maja tweeter osobno a nie tak zwane 2in1 lub 2in3
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 11:35 przez grze, łącznie zmieniany 1 raz.
Też zacząłem robić muzykę w moim Audiku Kupiłem radyjko PIONEER DEH 3000 i wymieniłem głośniki na podszybiu na takie i jestem z nich bardzo zadowolony Magnat 10cm najgorsze dopiero przede mną gdyż muszę wybrać głośniki na tył i zrobić na nie otwory w półce a tego sie obawiam bo zepsuć jest łatwo. Byłem w firmie montującej CA i chłopaczek powiedział mi że za wycięcie otworów na głośniki 6*9 będzie chciał 200zł troche sporo jak za same dziurki. Więc odkładam kase i zobaczymy co z tego będzie
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak, zestawy odseparowane są najlepsze - bo nie ma kompromisu jak w koaksialnych. Co do samych Magnatów to bym ich nie polecił ale z tej stawki jaką zaproponowałeś wydają się być najlogiczniejszym rozwiązaniem...matt1988 pisze:Oofol pisze:Ja bym chyba wziął Magnaty bo są odseparowane. Alpiny mają zaledwie 35W RMS a Blaupunkty są trójdrożne...
Czyli lepsze są takie co majom tweeter osobno a nie tak zwane 2in1 lub 2in3
Proszę uprzejmie wg mnie wygląda to lepiej niż dobrze Jak fabryczne radyjko a w nocy to juz wogóle DEH 3000 w konsoli
DEH 3000 druga fota
Pozwolę sobie również umieścić zdjęcie głośniczków z pod szybki: MAGNAT 102 10cm
Głośniczki ładnie wpasowały sie w otwory zakryłem je orginalną osłoną i nic nie widać a autko chce grać
DEH 3000 druga fota
Pozwolę sobie również umieścić zdjęcie głośniczków z pod szybki: MAGNAT 102 10cm
Głośniczki ładnie wpasowały sie w otwory zakryłem je orginalną osłoną i nic nie widać a autko chce grać
fiury, dzięki że zamieściłeś fotki. faktycznie fajnie to wygląda. a to niebieskie podświetlanie pokrętła nie rzuca się w oczy jak jest ciemno? musi Ci super grać z tymi głośniczkami <ok>
a nie myślałeś żeby zamontować głośniki w tylnych drzwiach? na forum jest nawet instrukcja jak to zrobić. podobno jest o wiele lepszy efekt niż gdy są w tylnej półce. znawcy mówią nawet, że nie powinno się z tyłu na półce głośników montować bo nieciekawe efekty dźwiękowe powstają :roll:
a nie myślałeś żeby zamontować głośniki w tylnych drzwiach? na forum jest nawet instrukcja jak to zrobić. podobno jest o wiele lepszy efekt niż gdy są w tylnej półce. znawcy mówią nawet, że nie powinno się z tyłu na półce głośników montować bo nieciekawe efekty dźwiękowe powstają :roll: