[1.9TDI 1Z] Przymula się.
[1.9TDI 1Z] Przymula się.
Pisząc "przymula się" mam na myśli słabą rakcję na pedał gazu. Ma chwile, że wyrywa, ale cęsto przy depnięciu nie ma nawet wycia, tylko własnie najkrócej mówiąc przymulenie. Z czego to może wynikać? Coś z pompą? a może wystarczy filterki powymieniać? Czy na diagnostyce takie sprawy wyjdą?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, 09:23 przez jastom, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tagami to dla mnie czarna magia.
Moze to i potencjometr, gdyż dzisiaj na postoju próbowałe sobie depnięcie na gaz z różnym nasileniem i szybkością. Z reakcją u niego słabiutko np. w porównianiu do zwykłej linki w benzyniaku, ale nie znam się, więc moze tak jest. W każdym razie refleks "1".
Zauważyłem dziś dziurę w rurce z tworzywa odchodzącej z pokrywy zaworów (ta kolankowa) dla mnie to odma, ale moze to ma wpływ na jazdę?
Czasem poprostu Panowie ten samochód jakby coś trzymalo.
Moze to i potencjometr, gdyż dzisiaj na postoju próbowałe sobie depnięcie na gaz z różnym nasileniem i szybkością. Z reakcją u niego słabiutko np. w porównianiu do zwykłej linki w benzyniaku, ale nie znam się, więc moze tak jest. W każdym razie refleks "1".
Zauważyłem dziś dziurę w rurce z tworzywa odchodzącej z pokrywy zaworów (ta kolankowa) dla mnie to odma, ale moze to ma wpływ na jazdę?
Czasem poprostu Panowie ten samochód jakby coś trzymalo.
Normalna cena jak za diagnostyke z hamownią.
Tylko po kij Tobie hamownia jak Ty kpl. logow potrzebujesz.
W swoim poprzednim poscie napisalem ze interface z Viakena zwrocilby Ci sie po dwoch badaniach.. sorka myliłem sie.... zwrocilby Ci sie po jednym <ok>
Nadal podtrzymuje co napisalem w poprzednim poscie.
Pozdrawiam i powodzenia
Tylko po kij Tobie hamownia jak Ty kpl. logow potrzebujesz.
W swoim poprzednim poscie napisalem ze interface z Viakena zwrocilby Ci sie po dwoch badaniach.. sorka myliłem sie.... zwrocilby Ci sie po jednym <ok>
Nadal podtrzymuje co napisalem w poprzednim poscie.
Pozdrawiam i powodzenia