[B3 2.0 16V ACE] czujnik temperatury cieczy chłodzącej
-
- Forum Audi 80
[B3 2.0 16V ACE] czujnik temperatury cieczy chłodzącej
mam mały problem. czujnik temp 4 piny chciałbym podłączyć tylko nie wiem jak. Czy ktoś może podać mi, który przeód {kolor} do którego pinu mam podpiąć. Z góry dziekuje. :-|
Kolorów przewodów nie znam, ale mogę wieczorkiem sprawdzić u siebie.
Mogę póki co podać Ci opis złącza 4-pinowego:
Czujnik ten posiada cztery styki :
T - wskaznik temp. plynu
R - wylacznik klimy
C - lampka ostrzegawcza plynu chlodzacego
+ - zasilanie +12V
Wieczorkiem napiszę kolory przewodów, jeśli Ci się spieszy, porównując schematy instalacji i powyższą rozpiskę powinieneś sobie poradzić.
Mogę póki co podać Ci opis złącza 4-pinowego:
Czujnik ten posiada cztery styki :
T - wskaznik temp. plynu
R - wylacznik klimy
C - lampka ostrzegawcza plynu chlodzacego
+ - zasilanie +12V
Wieczorkiem napiszę kolory przewodów, jeśli Ci się spieszy, porównując schematy instalacji i powyższą rozpiskę powinieneś sobie poradzić.
-
- Forum Audi 80
Czujnik trzy-pinowy występuje w ACE, jednak w modelu z roku 1994. Nie możesz sobie go włożyć w miejsce 4-pinowego, ponieważ czujnik 4-pinowy wymaga zasilania, które podane jest właśnie na pin, którego nie ma w czujniku 3-pinowym.
Jeśli masz uszkodzony czujnik, bardzo łatwo go naprawić :)Wystarczy rozebrać, poprawić luty, odgiąć na zewnątrz dwie blaszki zeby lepiej dotykały masy i już jesteś do przodu 230pln (za zamiennik) lub 460pln (za ori w ASO).
Jeśli masz uszkodzony czujnik, bardzo łatwo go naprawić :)Wystarczy rozebrać, poprawić luty, odgiąć na zewnątrz dwie blaszki zeby lepiej dotykały masy i już jesteś do przodu 230pln (za zamiennik) lub 460pln (za ori w ASO).
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80