[80 b3 1,8 89r] gaśnie na wolnych obrotach
[80 b3 1,8 89r] gaśnie na wolnych obrotach
witam, mam katastroę pięciu mechaników nie dało rady z moją 80tką ,mam założony gaz po odpaleniu silnika włączam ssanie ręczne i jest ok pracuje dobrze ale jak się zagrzeje i można wyłączyć ssanie to gaśnie (na bęzynie nie ) ale jak mu przegazuję do 3000tyś to trzyma obroty 1000 i mozna kontynuować jazdę ,ale przy następnym zmianie biegu albo zatrzymaniu sie na światłach znowu gaśnie chyba że przegazuję mu do 3000tyś problem powtarza się cały czas niezalerznie od tęperatury
Ostatnio zmieniony 23 mar 2007, 09:27 przez wedkarz23, łącznie zmieniany 1 raz.
instalacja była robiona miesiąc temu cały orginalny zestaw naprawczy wymieniony a jeśli chodzi o układ dolotowy czy jest szczelny to możesz bardziej sprecyzować tak jak laikowi.
Instalacja była ustawiana w serwisie. :?:
[ Dodano: 2007-03-23, 10:28 ]
niewiem czy w gaźniku jest coś co obpowiada za wyłączenie ssania oprucz samej dżwigni ręcznej , jak ktoś wie czy mam jakiś przepływomierz albo potencjometr przepływu powietrza proszę o podpowiedz
Instalacja była ustawiana w serwisie. :?:
[ Dodano: 2007-03-23, 10:28 ]
niewiem czy w gaźniku jest coś co obpowiada za wyłączenie ssania oprucz samej dżwigni ręcznej , jak ktoś wie czy mam jakiś przepływomierz albo potencjometr przepływu powietrza proszę o podpowiedz
Sprawdź okolice obudowy filtra powietrza oraz czy nie jest uszkodzona guma pod gaźnikiem Najlepiej odpal na benzynie wlej troche paliwa do puszki i maczaj pędzel w paliwie i smaruj wszystkie połączenia jeżeli obroty wzrosną to tam jest nieszczelność ale przychylałbym, sie że masz źle wyregulowany gaz mam też gaźnik więc troche wiem na ten temat a skąd jesteś :?:
jes jes jes udało się zaczołem wymieniać wszystkie przewody podciśnienia i okazało się w czasie wymiany że jeden z przewidów który idzie z kolektora ssącego do reduktora jest lekko luźny jak go przechylałem na boki to tak lekko syczał i to jest to. Reduktor działa na podciśnienie i w czasie biegu jałowego miał za słabe ciśnienie i nie podawał gazu a jak mu wcisnołem 3000tyś obrotów to się podpompował i chodził. Sześciu machaników nie dało rady.Dzięki wielkie za dobre chęci i pozdrawiam wszystkich :lol: :lol: :lol: wedkarz23