Witam. Mam pytanie do znających sie lepiej ode mnie...
Problem jest z zapłonem i wygląda tak... (przegladam juz od jakiegos czasu forum i podobnego tematu lub powiazanego podobna usterka z nie znalazlem , jezeli jednak cos przeoczylem to przepraszam)
...
na zimnym silniku Niunia pali jak cudo natomiast gdy już sie rozgrzeje, zapala na 0,5s i gaśnie, musze ja krecic kilka sekund az wkoncu "rozkreci" sie i zalapie
Nie wiem czemu tak sie dzieje. Myslalem, ze to moze problem z filtrem paliwa, wymienilem na nowy i dalej to samo.
Bardzo proszę o pomoc.
[CABRIO 80 B4 2.0 ABK] Problem z zapłonem
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Darecki3037, dzieki za namiar, w srode tym sie zajme i zobaczymy czy wszystko bedzie ok
[ Dodano: 2008-09-17, 16:30 ]
WOJTEK26, a gdzie dokladnie znajduje sie ten niebieski czujnik od temperatury w ABK ?
bo na forum znalazlem tylko zmianki o polozeniu ale w innych silnikach, a nie chce wszystkiego rozgrzebywac nie potrzebnie
...tak na marginesie, mialem chyba uszkodzony kabel -wtyczke niebieska przy filtrze powietrza, jak go rozlaczylem to kable wypadly. Naprawilem to ale w odpalaniu to nie pomoglo.
Zajme sie tym niebieskim czujnikiem, o ktorym wspominaliscie...
[ Dodano: 2009-04-08, 20:14 ]
Hej
W końcu zabieram się za robienie auta... :roll: czy moglibyście mi podać numer katalogowy z ETKI tego czujnika temperatury?
Dzięki wielkie
[ Dodano: 2008-09-17, 16:30 ]
WOJTEK26, a gdzie dokladnie znajduje sie ten niebieski czujnik od temperatury w ABK ?
bo na forum znalazlem tylko zmianki o polozeniu ale w innych silnikach, a nie chce wszystkiego rozgrzebywac nie potrzebnie
...tak na marginesie, mialem chyba uszkodzony kabel -wtyczke niebieska przy filtrze powietrza, jak go rozlaczylem to kable wypadly. Naprawilem to ale w odpalaniu to nie pomoglo.
Zajme sie tym niebieskim czujnikiem, o ktorym wspominaliscie...
[ Dodano: 2009-04-08, 20:14 ]
Hej
W końcu zabieram się za robienie auta... :roll: czy moglibyście mi podać numer katalogowy z ETKI tego czujnika temperatury?
Dzięki wielkie