Witam panowie.
Mam problem. Mianowicie wyjeżdżając z garażu zauważyłem, że pod autem została niewielka plama na podłodze :evil:
Szybka diagnoza i okazało się, że to paliwo ucieka , wiec stanąłem przed garażem na włączonym silniku i patrze... co się okazało kapie z przewodów pod spodem.
W tej chwili zrobiłem wielką prowizorkę(naprawą tego nie nazwę), bo było już późno i do tego sobota więc sklepy geschlossen, przeciąłem wzdłużnie wężyk o średnicy rurki, zasmarowałem silikonem, skręciłem w miejscu wycieku małą obejmą i bynajmniej wczoraj było ok.
Teraz moje pytanie czy ktoś z Was miał z tym wojaże :?: Czy można kupić bez problemu całą rurkę paliwa od baku do filtra i ewentualnie gdzie(jakie koszta) :?: Czy wymieniać całą rurkę czy może przeciąć rurkę i w miejscu przecięcia wstawić wężyk i zacisnąć na dwie obejmki :?:
Z góry wielkie dzięki za wszelkie porady
[b4 1.9 TDI] Uciekające paliwo-wymiana przewodów
[b4 1.9 TDI] Uciekające paliwo-wymiana przewodów
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 22:08 przez vito_82, łącznie zmieniany 1 raz.
http://moto.allegro.pl/item437901598_au ... ewody.html
tu masz aukcje z alledrogo do silnika benzynowego, ale pewnie i znajdzie się do Ciebie a jak nie to może ktoś z forum posiada takie coś
szczerze wydaje mi się, że lepiej nie będzie sztukować tylko wymienić całość i mieć spokój bo poźniej zacznie przeciekać w innym miejscu i będziesz się tak bawił
tu masz aukcje z alledrogo do silnika benzynowego, ale pewnie i znajdzie się do Ciebie a jak nie to może ktoś z forum posiada takie coś
szczerze wydaje mi się, że lepiej nie będzie sztukować tylko wymienić całość i mieć spokój bo poźniej zacznie przeciekać w innym miejscu i będziesz się tak bawił