[B4 ABK] Jakie amortyzatory
[B4 ABK] Jakie amortyzatory
Witam, chciałbym przed nadejściem zimy wymienić amorki z tyłu i przodu (przód mi na głucho puka i puka). zastanawiam sie jakie kupić amorki. czyli czy olejowe, gazowe czy olejowo gazowe :?: Dodam, że na naklejce w bagażniku mam kod 1BE czyli patrząc na moją ściągę to oznacza : Podwozie sportowe obniżone o 20 mm (co dało mi kiedyś odpowiedź na pytanie czemu tak nisko siedzi przy 15 calach). Przy kupnie auta ponad rok temu właściciel mówił ze amory były wymieniane ale nie wiem czy wziął pod uwagę to co fabryka zrobiła no i nie bardzo mam jak spr stan tych starych ale dobija mi juz i myśle że to ich koniec, zresztą pewnie włożył byle co.
jakiej firmy polecacie amory ( i inne podzespoły zawieszenia m.in. tuleje, końcówki drązków, łożyska kół oraz łożyska kolumny) dodam że droga w moich okolicach jest wyjątkowo nierówna i dziurawa, portfela nie mam grubego więc cos rozsądnego.
Pozdrawiam
jakiej firmy polecacie amory ( i inne podzespoły zawieszenia m.in. tuleje, końcówki drązków, łożyska kół oraz łożyska kolumny) dodam że droga w moich okolicach jest wyjątkowo nierówna i dziurawa, portfela nie mam grubego więc cos rozsądnego.
Pozdrawiam
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no dziś mój mechanik znajomy też mi te polecał, ponad 200 zł sztuka na tył do przódu trochę tansze ale tylko trochę...noorbi pisze:Ja osobiście zakładałbym teraz Sachsy
jeszcze mam pytanko, czy amorki tył od B3 1.8 beda pasowały do mnie :?:
Bo kolega ma na zbyciu dobre uzywki. Bo przyglądałem sie z przodu dzis u mnie i u kolegi to przód sie rózni troche, choć by to że sprezyna wyzej osadzona w B3 niż u mnie, wieć do przodu to chyba mamy inne, choć znalazłem taką aukcję i sie teraz dziwie...czy to może wkłady pasują a inne są obejmy :roll:
http://moto.allegro.pl/item437820586_am ... ayaba.html
-
- Forum Audi 80
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sprężyny najłatwiej sprawdzić obciążając tył i jazda próbna na dołkach, czy dobija, czy coś obciera, trzeszczy.
to chyba za małe obciążenie, dołóż jeszcze ze 2 pasażerów na tylną kanapę.Lenio21 pisze:choc wydaje mi sie ze sa dobre bo teraz zatankuje do pełna gazu i jeszcze 10 l benzynki i nie siada,