[b3/b4] Modyfikacje - wydech koncowy
Ja tydzień temu zminiłem seryjny wydech na taki za 160zł komplet (od katalizatora do końcówki - którą przyspawałem ze starego). Stare tłumiki z 92r. były jeszcze całiem zdrowe ale rury już jak sito (pierdziało i moc spadła). Po odpaleniu na nowym wydechu SZOK :shock: co za brzmienie (po co wydawać kase na tuning - wystarczy kupić najtańszy wydech w mieście), naprawde nieźle - "śfagrowa"w BMW 520 tak nie brzmi - ale za to przejechać tym 100km to już wyzwanie dla organizmu.
Teraz po zrobieniu około 1000km coś jakby ciszej i równiej - pewnie się wydech uszczelnia (tyle że na gazie mało sadzy idzie i trwa to troche długo - na ropie pewnie by sie uszczelnił po pierwszym odpaleniu :mrgreen: )
Ale najważniejsze że moc wróciła <ok>
Teraz po zrobieniu około 1000km coś jakby ciszej i równiej - pewnie się wydech uszczelnia (tyle że na gazie mało sadzy idzie i trwa to troche długo - na ropie pewnie by sie uszczelnił po pierwszym odpaleniu :mrgreen: )
Ale najważniejsze że moc wróciła <ok>
Witam
Nie wiem gdzie się podpiąć z tematem
Mam taki problem
Muszę pomału wyremontować układ wydechowy (dziurawy tłumik)
Mój silnik to 2.0 16v 137 km
Noszę się z zamiarem wymiany całości od kolektora wydechowego i tu ciekawy problem
Jadę z pewną starą dobrą znajomą i mówię o problemie że chcę wymienić całość układu wydechowego a ona mnie przekonuje z pewnością racji po swoje stronie bym kupił używany układ wydechowy na szrocie bo nie opłaci się kupować nowego wydechu do starego auta
Bardzo proszę o rady co mam zrobić
Co sądzicie o radzie starej dobrej znajomej
Oczywiście ja osobiście to wolę wymianę całości na nowy
Nie wiem gdzie się podpiąć z tematem
Mam taki problem
Muszę pomału wyremontować układ wydechowy (dziurawy tłumik)
Mój silnik to 2.0 16v 137 km
Noszę się z zamiarem wymiany całości od kolektora wydechowego i tu ciekawy problem
Jadę z pewną starą dobrą znajomą i mówię o problemie że chcę wymienić całość układu wydechowego a ona mnie przekonuje z pewnością racji po swoje stronie bym kupił używany układ wydechowy na szrocie bo nie opłaci się kupować nowego wydechu do starego auta
Co sądzicie o radzie starej dobrej znajomej
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2008, 07:53 przez ziemor, łącznie zmieniany 2 razy.
Wymień teściową a wydech daj nowy <ok>artur_m pisze:Jadę z teściawą i mówię o problemie że chcę wymienić całość układu wydechowego a ona mnie przekonuje z pewnością racji po swoje stronie bym kupił używany układ wydechowy na szrocie bo nie opłaci się kupować nowego wydechu do starego auta
Co sądzicie o radzie teściowej
o dać ten post jako "post roku" :shock: :mrgreen:Powiedz teściowej, że jak będzie potrzebowała lekarstw to niech idzie do apteki i popgrzebie w tych przeterminowanych z kosza, bo przecież dla takiej starej baby to szkoda kupować dobre lekarstwa.
a tak wracając do tematu to polecę ci podróbę boosala(bo wątpię aby to byl oryginalny, no ale moze..) za 300 pare złotych kupiłem środkowy, końcowy i taki mały z innego modelu zamiast kata <ok> . Co do uzywanych tlumikow masz juz odpowiedz wyzej <ok> nawet jakbys kupil nie wyrdzewaialy to i tak na 90% będzie pusty i głośny
Dziękuję za ot <ok> <ok> <ok>
Musiałem troszkę zmienić post , Kolegów też proszę jeśli to możliwe o zmianę na "stara znajoma" zamiast "te......a"
Odczucia za taką "dobrą" radę miałem zbliżone do Czarekj
A powiedzcie Panowie jakbym kupił ori końcowy tłumik a środkowego nie dawał wcale to jaki będzie efekt ??? czy nie będzie za głośno ???
Jeśli to zły pomysł to jaki dać środkowy tłumik ???
Oraz powiedzcie co robi strumienica ??? bo z tego o wiem to daje się ją zamiast katalizatora ???
A może dać tylko ori końcowy tłumik a zamiast środkowego tą osławioną strumienicę ???
Sory jeśli głupio pytam ale nie ma pojęcia o wydechu
Dodam że nie chcę żadnego głośnego ryczenia na drodze z mojego auta tylko delikatne podkreślenie że pod masą graja 2.0 16v 137 km
Musiałem troszkę zmienić post , Kolegów też proszę jeśli to możliwe o zmianę na "stara znajoma" zamiast "te......a"
Odczucia za taką "dobrą" radę miałem zbliżone do Czarekj
A powiedzcie Panowie jakbym kupił ori końcowy tłumik a środkowego nie dawał wcale to jaki będzie efekt ??? czy nie będzie za głośno ???
Jeśli to zły pomysł to jaki dać środkowy tłumik ???
Oraz powiedzcie co robi strumienica ??? bo z tego o wiem to daje się ją zamiast katalizatora ???
A może dać tylko ori końcowy tłumik a zamiast środkowego tą osławioną strumienicę ???
Sory jeśli głupio pytam ale nie ma pojęcia o wydechu
Dodam że nie chcę żadnego głośnego ryczenia na drodze z mojego auta tylko delikatne podkreślenie że pod masą graja 2.0 16v 137 km
strumienice daja zazwyczaj zamiast katalizatora, ale jest to średnim pomyslem bo później brzęczy , naprawdę kup środkowy tłumik i zrób tak jak ma byc. Nie jest on taki drogi (zamiennik nie więcej niż stówkę) tylko nie kupuj pólciennika(chyba tak to sie zwie). Jak go wywalisz to na pewno będzie głośno.
[B4 ABT]Jaki wydech
Mam dylemat jaki wydech zalozyc koncowy zeby nie zaklocalo wylotu spalin i zeby nie zrobic z audi wiochy:) jaki polecacie?Odrazu mowie ze same koncowki odpadaja:) prosze o opinie
Regulamin sie kłania :!:
Regulamin sie kłania :!:
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2008, 19:49 przez Swirek87, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80