Antena zewnetrzna
- rafal89
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Antena zewnetrzna
Witam. planuje zamontować antenę zewnętrzna do mojego autka bo poprzedni właściciel nie pofatygował się o to .. znalazłem antenę jaka by mnie interesowała i prosiłbym o wasze opinie na jej temat .. czy opłaca się dać tyle za nią czy lepiej "stała", a nie automat i czy nie będzie dużych problemów z montażem .. boje się tez o spojler ze może bardzo przeszkadzać dlatego rozglądałem się za chowana bo na dachu nie bardzo pasuje antena w audi .. oto znaleziona antenka :
a w tym miejscu bym chciał ją zamontować (tylko ze od strony kierowcy) :
proszę o wasze opinie. z góry dziękuje
a w tym miejscu bym chciał ją zamontować (tylko ze od strony kierowcy) :
proszę o wasze opinie. z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 11:51 przez rafal89, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja osobiście wolałbym zewnętrzną. U siebie mam antenę chyba z forda eskorta ( bo w takim widziałem taką samą ) i jest ona odchylona do tyłu więc otwieranie klapy bagażnika w niczym nie zagraża antenie a pozatym jest ona w miare elastyczna i o złamaniu nie ma mowy. Można sie nią szybko nadziać przechodząc obok auta ale to szczegół Udanego wyboru i słuchania muzyczki
powiem Ci ze troche drogo, ja kupilem do siebie kolo roku temu chyba za 45zł, tylko ze zlamalem ją jak cofałem[sznurek na pranie:)] a problemu z montazem nie ma, od radia odchodzi taki kabel ktory nia steruje, wiec gdy wlączaasz radio sama sie wysuwa a z zasilaniem to nie pamietam ale chyba doprowadzalem osobno, sprawdze jutro, ale poszukaj lepiej bo są tansze i bierz ze wzmacniaczem
- rafal89
- Forum Audi 80
- Kontakt:
IC69, szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia, jak kopiłem auto to koleś miał zwykła antenę podłączona (jakieś 50 cm, sztywna) na kablu ok 60 cm do radia i położona pod dywanikiem pasażera, nie wiem gdzie są kable od tej z szyby ? jutro popatrzę ale wydaje mi się ze skoro kombinował coś z antena to raczej nie działa
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tu masz trochę lektury, może w niej znajdziesz rozwiązanie swojego problemu.
viewtopic.php?t=13599&highlight=antena++tylnej+szybie
viewtopic.php?t=11233&highlight=antena++tylnej+szybie
viewtopic.php?t=7585&highlight=antena++tylnej+szybie
viewtopic.php?t=2536&highlight=antena++tylnej+szybie
viewtopic.php?t=13599&highlight=antena++tylnej+szybie
viewtopic.php?t=11233&highlight=antena++tylnej+szybie
viewtopic.php?t=7585&highlight=antena++tylnej+szybie
viewtopic.php?t=2536&highlight=antena++tylnej+szybie
A ja ci poleciłbym antenę wewnętrzną z dodatkowym wzmocnieniem, Ja mam taką założoną nad lusterkiem wewnętrznym na przedniej szybie.
Po 1 nie przeszkadza w niczym, widok taki sam, nie szpeci auta w ogóle.
Po 2 nie mam problemów z zakłóceniami jakimikolwiek, na trasie czysty odbiór w każdym miejscu.
Mam to podłączone pod jakiegoś pionieerka za 300-400 PLNów i jest naprawdę ok.
Polecam
Po 1 nie przeszkadza w niczym, widok taki sam, nie szpeci auta w ogóle.
Po 2 nie mam problemów z zakłóceniami jakimikolwiek, na trasie czysty odbiór w każdym miejscu.
Mam to podłączone pod jakiegoś pionieerka za 300-400 PLNów i jest naprawdę ok.
Polecam