[B3] Wymiana tylnej półki
[B3] Wymiana tylnej półki
Witam
Zastanawiam się nad wymianą tylnej półki.
Jest ona zrobiona z czegoś podobnego do kartony ale oczywiście jest
mocniejsza.Obecnie są w niej głośniki 165mm PhonoCar.
Czy ktoś wyciągał półke w swoim audi?
Proszę o pisanie wszelkich informacji związanych z tylna półka(z czego zrobic,jak wyjąc itp.)
Kontakt:GG 6428806
Zastanawiam się nad wymianą tylnej półki.
Jest ona zrobiona z czegoś podobnego do kartony ale oczywiście jest
mocniejsza.Obecnie są w niej głośniki 165mm PhonoCar.
Czy ktoś wyciągał półke w swoim audi?
Proszę o pisanie wszelkich informacji związanych z tylna półka(z czego zrobic,jak wyjąc itp.)
Kontakt:GG 6428806
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, 14:51 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Musisz najpierw zdemontować siedzisko tylnej klapy (dwa wkręty powyżej wycieraczek), następnie widzisz u dołu oparcia tylnej klapy dwie blaszki, odginasz je i ściągasz kanapę ciągnąc do siebie, następnie chwytasz całe oparcie i podnosisz do góry ciągnąc delikatnie do siebie i już masz kanapę zdjętą. Półkę zdejmiesz po odchyleniu podobnych tylko mniejszych blaszek (2-3) i półeczkę ciągniesz do siebie, proponuję w kierunku dachu, bo boczki tylnego słupa troszkę wadzą. Półeczkę wkładasz analogicznie w drugą stronę.
Mam nadzieję że pomogłem.
Pozdrawiam
Mam nadzieję że pomogłem.
Pozdrawiam
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
U mnie w b3 ciągniesz do góry tylną kanapę i wychodzi z zaczepów, i z tego co pamiętam nie przykręca się jej bynajmniej u mnie nie była przykręcona, co do półki ostatnio ją wyciągałem, trzeba tak jak koledzy pisali odgiąć 2 blaszki i najlepiej pod kątem ją wyciągać trochę jednej strony potem drugiej, bo ciasno siedzi, ale dasz rade <ok>
1) a na jakich wkrętach zamocowane jest siedzisko tylnej kanapy? u mnie poprzedni właściciel zdemontował te śrubki i chciałbym to uzupełnić, bo kanapa nie jest przykręcona w ogóle.
2) może to głupie pytanie ale czy tylna półka z b3 pasuje do b4?
3) skoro jesteśmy przy temacie tylnej półki , to może ktoś wie jak zdemontować tylne słubki lewy i prawy przy szybie?
będę bardzo wdzięczny za odpowiedź na powuższe pytania
2) może to głupie pytanie ale czy tylna półka z b3 pasuje do b4?
3) skoro jesteśmy przy temacie tylnej półki , to może ktoś wie jak zdemontować tylne słubki lewy i prawy przy szybie?
będę bardzo wdzięczny za odpowiedź na powuższe pytania
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80