[all] Światła mijania na przekaźnikach
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
:shock: no nie mów mi że prąd idzie tak jak w 126p. akumulator stacyjka pająk bezpieczniki światła(mogłem pomylić kolejność).IC69 pisze:Grzesiu, oryginalnych przekaźników od świateł w 80-tce nie ma, więc nie ma czego czyścićGrzegorzbielsko pisze:A nie lepiej zacząć od oryginalnych przekaźników
Jak tak to ja jestem za założeniem przekaźników i oszczędzeniem sobie wymiany pająka ze względu na popalone styki .
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
przeczyściłem dziś lampy i powiem wam że dopiero teraz widze różnice w świeceniu.chciałem pokazac na forum całą ta operacje jednak nie moge wkleic więcej niż 3 fotek więc chyba nie ma sensu :mrgreen: mam pytanie dotyczące ustawiania wysokości swiateł.jak czyściłem to coś przestawiłem i jedna lampa mi za wysoko swieci.czy do ustawiania lamp służą te 2 śróby na imbus po 2 stronach lampy czy coś innego??
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No to do dzieła, nie ma na co czekać <ok>Grzegorzbielsko pisze:Jak tak to ja jestem za założeniem przekaźników
[ Dodano: 2008-05-14, 22:22 ]
Tak hudy, jedną ustawiasz góra/dół, drugą prawo/lewo...ale teraz Ci nie powiem, która konkretnie jest od czego :roll: musisz sam popróbować.hudy pisze:do ustawiania lamp służą te 2 śróby na imbus po 2 stronach lampy
Dokładnie tak. Gniazdo powinno być na imbus a jak dobrze popatrzysz to jest tam jeszcze na śrubokręt krzyżak.hudy pisze:czy do ustawiania lamp służą te 2 śróby na imbus po 2 stronach lampy czy coś innego??
I tu pojawia się problem. Owszem przekaźników nie znalazłem ale przy okazji rezania kontrolki od świateł mijania szukałem skąd wziąć sygnał (+) do zasilenia kontrolki. I ku mojemu zdziwieniu przewód wychodzący z pająka jest innego koloru i jest dużo cieńszy niż te które dochodzą do świateł. :shock: Do dzisiaj nie wiem co jest po drodze.IC69 pisze:oryginalnych przekaźników od świateł w 80-tce nie ma, więc nie ma czego czyścić
-
- Forum Audi 80
Spreżyłem sie dziś i udało mi się zmontować tę instalacje, ale niestety zbyt dużej różnicy nie widze nadal jest ciemno i żółto :evil: :evil: :evil: , do głowy przychodzi mi jeszcze kilka rzeczy...
1.Czy lampy mogą słąbo świecić z powodu żarówek mam Bosh'a 55W lecz mają już jak myśle jakieś 2lata..na allegro widziałem żarówki o mocy 100W co o nich sądzicie??
2. Myślałem w miejsce postojówki włożyć jakąś inną żarówke np od halogenów (chyba H1) myśle że dałoby rade to zmontować
3. Jak dobrze ustawić lampy, tzn wysokość świecenia, bede musiał zrogbić to ręcznie bo elekrytka od lamp nie działa mi od ostatniego wypadku
PS. wnętrza lamp też były już czyszczone
1.Czy lampy mogą słąbo świecić z powodu żarówek mam Bosh'a 55W lecz mają już jak myśle jakieś 2lata..na allegro widziałem żarówki o mocy 100W co o nich sądzicie??
2. Myślałem w miejsce postojówki włożyć jakąś inną żarówke np od halogenów (chyba H1) myśle że dałoby rade to zmontować
3. Jak dobrze ustawić lampy, tzn wysokość świecenia, bede musiał zrogbić to ręcznie bo elekrytka od lamp nie działa mi od ostatniego wypadku
PS. wnętrza lamp też były już czyszczone
Niechciał bym się z tobą mijać na drodze gdy jako światła mijania używasz żarówki offroadoweboskijacek447 pisze:1.Czy lampy mogą słąbo świecić z powodu żarówek mam Bosh'a 55W lecz mają już jak myśle jakieś 2lata..na allegro widziałem żarówki o mocy 100W co o nich sądzicie??
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 209e831a8f - polecam do poczytania
Z tego co jest mi wiadomo ustawienie świateł można zrobić bezpłatnie na stacji diagnostycznej. Nie jest to informacja 100 %, chociaż w moim przypadku po wymianie szkła lampy świeciły "gdzieś lecz nie wiadomo gdzie". Powiedziałem gościowi o co biega i ustawił mi światła nie biorąc ani złotówki.boskijacek447 pisze: 3. Jak dobrze ustawić lampy, tzn wysokość świecenia, bede musiał zrogbić to ręcznie bo elekrytka od lamp nie działa mi od ostatniego wypadku
Po obliczeniu wyszło mi że napięcie będzie większe o jakieś 7,5%... ja też miałem nie duży przyrost po tym "tuningu", nie pamiętam jaki, ale światła świeciły bielej. Polecam taką operację, na dodatek przedłużysz życie pajaka <ok>Canibal pisze:A mam takie pytanie bo chcialem zrobi sobie wlasnie lampy tak jak to opisane w temacie ale jak patyrzalem napiecie na lampach jest 13V wiadomo ze skoczy do 14 jak sie je zrobic ale cyz to jest naprawde az taka roznica ? ze warto to robic ?
- robertas1.8
- Forum Audi 80