Witam wszystkich,
od wczoraj mam w Audi przedziwny objaw:
Czasami przy włączeniu kierunkowskazu zdarza się, że zamiast migania świateł słychać brzęczyk w kabinie! Kierunkowskaz wówczas nie działa, nie działa też jego kontrolka na zestawie wskaźników, za to słychać buzzer, trochę podobny jak ten przypominający o wyłączeniu świateł przy zgaszonym silniku i otwartych drzwiach, ale ma dźwięk niższy i mniej natarczywy. Objaw mija po mocniejszym skręcie kół (???) i znowu wszystko działa jak trzeba.
Nigdy się z czyms takim nie spotkałem.
Co to może być?
Jakieś zwarcie?
Awaria przekaźnika?
Coś nie styka?
Martini
[B3 all] Brzęczyk w momencie włączania kierunkowskazu?!
witam
niestety to początki końca pająka .
masz u siebie pewnie ten:
http://www.allegro.pl/item436669787_prz ... r_now.html
tak że kierunki trzeba delikatnie podnieść odrobinę do góry i działają .
a zrób tak włącz kierunek niech mruga i włącz spryskiwacz jeżeli tak będzie się działo to niestety smutny koniec pająka ( zresztą u mnie taki był) ja niestety musiałem wymienić ale dałem nowszy od 1991 trochę przeróbek ale chociaż są wymienne połówki
<lol>
niestety to początki końca pająka .
masz u siebie pewnie ten:
http://www.allegro.pl/item436669787_prz ... r_now.html
tak że kierunki trzeba delikatnie podnieść odrobinę do góry i działają .
a zrób tak włącz kierunek niech mruga i włącz spryskiwacz jeżeli tak będzie się działo to niestety smutny koniec pająka ( zresztą u mnie taki był) ja niestety musiałem wymienić ale dałem nowszy od 1991 trochę przeróbek ale chociaż są wymienne połówki
<lol>
Pająka rozbierałem ze dwa lata temu i odnowiłem/oczyściłem, nie było z nim żadnych problemów od tego czasu. Mam takiego o zaokrąglonych końcówkach, z czterema gałkami (awaryjne przy wycieraczkach).
Zastanawiam się, czy to np. nie styki na przekaźniku?
Zimno się zrobiło, może się metal skurczył i nie styka?
Skąd w ogóle dobiegać może ten dźwięk...?
Zastanawiam się, czy to np. nie styki na przekaźniku?
Zimno się zrobiło, może się metal skurczył i nie styka?
Skąd w ogóle dobiegać może ten dźwięk...?
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub