Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Pompka centralnego zamka spalila instalacje

ODPOWIEDZ
Piastuf
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Pompka centralnego zamka spalila instalacje

Post autor: Piastuf » 18 wrz 2008, 17:47

Witam
Przedstawie sytuacje od poczatku
W moim B4 ABT z 94r zaczelo palic bezpiecznik nr12 -odpowiedzialny za dzialanie zegarow, swiatla cofania i jeszcze kilku innych wiec wyszkalaem posta i...niesty niewiele pomoglo...jezdzilem przez 4dni bez dzialajacych zegarow, wstecznego i bylo ok ale za ktoryms tram odpaleniem poczulem swadz...wiec niewiele myslac auto na hol i do domu. Gdy chcialem je zaprowadzic do elektryka znowu to samo...Nie wiem co sie stalo jezeli chodzi o elektryke jestem kompletnym laikiem...Elektryk zabieral sie 3 dni zeby w ogole zobaczyc o co chodzi i powiedzial mi ze spalila sie wiazka wpod deska rozdzielcza a kilka godzin pozniej powiedzial ze pompka centralnego zamka (fakt przestal dzialac zaraz po tym jak poczulem ze cos sie pali) spalila cala wiazke od kasety bezpiecznikow az do samego tylu. Czy jest to mozliwe?
Prosze o pomoc bo nie wiem czy powienienem kupic nowa (uzywana wiazke i pompe) czy sama pompe czy moze da sie jezdzic bez centralnego?
Zdesperowany Marcin

darek1231
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: darek1231 » 18 wrz 2008, 21:34

da się jeździć bez centralnego tylko wciskanie tych pypciów w drzwiach z czasem robi się denerwujące a musiałbyś kupić używaną pompkę z instalacją chyba że ktoś sam ci zrobi te instalacje

Awatar użytkownika
Vision
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Vision » 18 wrz 2008, 22:01

jak co to pompkę do centralnego mam na zbyciu

[ Dodano: 2008-09-18, 22:03 ]
Piastuf pisze:spalila cala wiazke od kasety bezpiecznikow az do samego tylu. Czy jest to mozliwe?
tak

Awatar użytkownika
supra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: supra » 18 wrz 2008, 22:04

wattpie w slowa wiazka :-/ zapewne poszed tylko jeden kabel ale niestety potrzebujesz chetnego do pracy elektryka bo doladene obejrzenie zajmuje chwilke, moze byc ze wiaska bedzie zbedna

Piastuf
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piastuf » 19 wrz 2008, 08:30

Dzieki panowie
Dzis zabieram Niunie od tego partacza bo mam juz dosyc tego typa...elektryka sie znaczy...Po kolejnym telefonie do niego i wielu telefonach po roznych szrotach, placach z samochodami do rozbiorki etc uslyszalem ze jest tak jak piszecie tzn ze mozna odlaczyc pompke, zaizolowac i dalej mozna jezdzic a moj pan "zlota raczka" twierdzi ze nie ma takiej mozliwosci, ze trzeba cala wiazke wymienic. Prawda jest taka ze ja sie na tym nie znam ale znalazlem warsztat, ktory podobno jest dobry (z polecenia mechanikow u ktorych serwisuje auto - oby warsztat byl tak sumienny jak oni heheh) i mam zamiar tam zaprowadzic wypatroszone auto. Ten pan elektryk niestety nie powiedzial mi jakie sa przyczyny ze palilo mi bezpiecznik 12 a dopiero po kilku dniach siadla pompka centralnego zamka i spalila wiazke...Moze ktos ma jakis pomysl?
Vision pisze:jak co to pompkę do centralnego mam na zbyciu
a ile sobie cenisz?
Pozdrawiam

P.S Wlasnie odebralem Audi -wiazka jest twarda czyli cos sie pewnie podpalilo, ponad to przypalila sie kostka od kontroli sondy lampda(lpg) i nie wiem co moglo byc przyczyna tego...Kurcze czuje ze moga byc problemy i koszty...

Awatar użytkownika
Vision
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Vision » 21 wrz 2008, 10:57

Piastuf jutro dam foty , bo miałem 2 zestawy :oops: , sprzedałem 1 i jest 1 (pompka i 5 siłowniki) tylko nie wiem który mi został (VW czy Audi i nie pamiętam czy są różnice)
Niestety nie podejdzie :oops:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl