Na początek chciałbym zaznaczyć, że jeśli nie ten dział to mod niech przeniesie;)
Więc tak, kupiłem audiczkę niedawno i chciałem sobie wlać płyn do spryskiwaczy bo się skończył, przejechałem parę km i gdy się zatrzymałem zauważyłem wyciek, myślałem że to coś cieknie a to się okazało że to płyn do szybek... mam takie pytanko jak można go wyciągnąć i zobaczyć co się stało, z mechaniki nie jestem noga bo miałem wcześniej, w sumie dalej mam citroena zx, tam się zepsuło wszystko co mogło więc na nim się mechaniki uczyłem. Mam takie pytanko czy żeby się tam dostać muszę ściągnąć koło?? Czy może mam to zrobić od góry? Nie chciałbym na ślepo tego robić wiec piszę tutaj, za podpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam
Nazywaj tematy zgodnie z regulaminem.
[B4 2.0 ABK] Wyciekający płyn do spryskiwaczy
[B4 2.0 ABK] Wyciekający płyn do spryskiwaczy
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 22:14 przez Morcin, łącznie zmieniany 2 razy.
To tak - używaj szukajki, bo to było (sam pisałem, to wiem). Po drugie - skoro to B4, to zbiorniczek płynu masz w nadkolu, więc od góry się nie dostaniesz. Musisz odkręcić koło, wyjąć chlapacz (różnie to zwą - ten plastik). Na dobrą sprawę nawet nie musisz go wyjmować - poodkręcaj śruby z przedniej części i odegnij. Przed twoimi oczyma powinien się pojawić zbiornik na płyn wraz z pompką. Do pompki idzie zasilanie (od góry) i wężyk do sprysków na szyby. Nalej wody i spradź gdzie cieknie. Pompkę rwiesz na chama lekko do góry i do siebie (wczesniej odłącz zasialnie - wtycza jest zabezpieczona drucikiem). Jeżeli pompka cieknie, to nawet nie baw się w klejenie - u mie poklejona wytrzymała z miesiac i potem znowu musiałem to rozbierać, a za używkę doałem chyba 30 czy 35zł.
Proszę oto link do stosownego tematu:
viewtopic.php?t=25&postdays=0&postorder=asc&start=0
Proszę oto link do stosownego tematu:
viewtopic.php?t=25&postdays=0&postorder=asc&start=0