[80 B3]Deska rozdzielcza
[80 B3]Deska rozdzielcza
mam przepalone dwie zarówki na desce rozdzielczej - jedna od prawego kierunkowskazu i druga - kontrolka od hamulca recznego (hamulec działa a kontrolka nie pali sie jak jest zaciągnięty), nie wiem za bardzo jak tę deske rozdzielczą wyjąc zeby te zarówki wymienic i jakie tam sa potrzebne zarówki :roll:
a bym chciała spróbowac sama to wymienic... podpowiecie Koledzy??
a bym chciała spróbowac sama to wymienic... podpowiecie Koledzy??
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Żeby wymienić żarówki musisz wymontować zegary. Aby to zrobić najłatwiej jest ściągnąć kierownice ( wyrwać klakson klucz 24 nasadowy) póżniej wkrętakiem krzyżakowym od sopdu obudowy pająka wykręcasz dwa wkręty ściągasz górną osłone pająka i zobaczysz jak licznik jest przykręcony na dwa wkręty. Wykręcasz je i licznik ci wychodzi. I teraz albo wypinasz kostki i wyjmujesz go całego albo odchylasz i wymieniasz żarówki.
Najlepiej to zaloguj się na centrum i w dziale download jest plik jak wymienić nagrzewnicę tam wraz z zdjęciami jest jak wymontować zegary. Tylko aby się tam zalogować trzeba mieć konto. http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... ,2/page,3/
Aha jak już będziesz wymieniała to nie lepiej kupić diody czrwone i wymienić wszystki efekt super i przepalać się nie będą.
Najlepiej to zaloguj się na centrum i w dziale download jest plik jak wymienić nagrzewnicę tam wraz z zdjęciami jest jak wymontować zegary. Tylko aby się tam zalogować trzeba mieć konto. http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... ,2/page,3/
Aha jak już będziesz wymieniała to nie lepiej kupić diody czrwone i wymienić wszystki efekt super i przepalać się nie będą.
nie wiem czy ktoś zmieniał kolor ale ja wstawiałem inne żaróweczki i dzięki temu mam taki bardziej "nasycony" kolor, a jeśli chodzi o samą zmianę koloru to musisz pomyśleć o tym że jak zmienisz na desce to zostają Ci jeszcze kolory przycisków, no a po za tym to kolor czerwony jest lepiej przyswajalny w nocy i właśnie dla tego mamy taki w audi <ok>19cinek19 pisze:podświetlenia na niebieski
Święte słowa czerwony jest super:) a np w golfie mk3 mam białe zegary standardowo i zielone podswietlanie rok 98 1.9 TDI variant a w audi rok 87 czyli 11 lat roznicyysiul pisze:nie wiem czy ktoś zmieniał kolor ale ja wstawiałem inne żaróweczki i dzięki temu mam taki bardziej "nasycony" kolor, a jeśli chodzi o samą zmianę koloru to musisz pomyśleć o tym że jak zmienisz na desce to zostają Ci jeszcze kolory przycisków, no a po za tym to kolor czerwony jest lepiej przyswajalny w nocy i właśnie dla tego mamy taki w audi <ok>19cinek19 pisze:podświetlenia na niebieski
mam czarne iczerwone podswietlenie to 100x lepiej mi sie jedzie audi niz golfem a w nocy to jest nieziemska roznica wiec nie zmieniaj sobie koloru bo moze wyglad CI sie bardziej spodoa ale to sie mija z celem boczerwony w nocy jest super:)
ja was rozumiem... a zeby mi swieciło na niebiesko to musze w zegarach wyczyscic pomarańczowy kolor tak ??? i co myślicie o tym http://galeria.galki.pl/
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Ja miałem niebieskie podświetlenie, ale po 3 miesiącach zmieniłem, miałem założone diody led i świeciły punktowo to jest właśnie wada led, jak jeździsz dużo w nocy to nie polecam bo mocno daje po oczach a zmniejszyć natężenia świecenia się nie da, może delikatnie ale na pewno nie tak jak w ori żarówkach Jak chcesz mieć bardzo niebiesko-czerwone podświetlenie to proponowałbym ci zakupić tarcze podświetlane na niebiesko, są firmy co na prawdę dobre tarcze robią i wtedy możesz zastosować ori żarówki lub wstawić żarówki mocniejsze niż 1,2W np; 2W takie jak są w kontrolkach od płynu chłodniczego,płynu hamulcowego, oleju no i w nocy jak będzie cię razić to możesz zawsze zmniejszyć natężenie świecenia żarówek
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt: