Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 80 1,6 TD]Juz jest :) ...str.4 nowe foty

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 20 wrz 2008, 13:28

... Fajna Audi :mrgreen: Fajnie ze 1.6 TD można modzić :mrgreen:

... w Dieslu Siła 8-)

... Ale wiadomo najpierw trzeba ją dostroić dopieścić i doprowadzić do stanu idealnego :mrgreen:

... Życzę dużo ReZania bo mam nadzieję że koleżance nie wystarczy seria 8-)

... ReZać trzeba zawsze wszystko i wszędzie zawsze jest możliwość poprawienia fabryki <lol>

noorbi

Post autor: noorbi » 20 wrz 2008, 14:29

Widzę że sama wiesz najlepiej co masz do zrobienia przy aucie <ok>
Powodzenia życzę w doprowadzeniu auta do ideału :!:

Awatar użytkownika
joker9-89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: joker9-89 » 20 wrz 2008, 15:59

Bardzo ladniutkie autko ;-) bezawaryjnosci zycze i szerokosci :-P pozdrawiam Joker9-89 :-D

AdamE

Post autor: AdamE » 20 wrz 2008, 16:26

zawsze podziwiałem ludzi, którzy wiedzą co jest dobre, gratuluje wyboru

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 20 wrz 2008, 16:29

Witam Gosiu i witam twojego SBeka. Oj będziemy modzić, będziemy :-P

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 20 wrz 2008, 17:30

Super dopieścisz ją tak jak mówisz i jakieś aluski i będzie cud miód i orzeszki <ok> Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Selfish
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Selfish » 20 wrz 2008, 17:59

Gosia pisze:a powiedzcie mi taką rzecz, mi ten koles tłumaczył i ja sie troche zamotałam, tam jest ssanie nieautomatyczne i jak jest zimny silnik to zeby z nim odpalac, a przy jakiej temeraturze silnika to ssanie wyłaczyc jak bedzie na 90 stopni?? czy na te kreski czerwone tylko troche wyzej jak wskaznik wejdzie??
Ja mam B3 z silnikiem 1,8 SF benzyna i też mam ręczne ssanie. Generalnie jak będziesz odpalać autko po nocy to na wyciągniętym całkiem ssaniu i bez dodawania gazu. Jak autko zaskoczy zmniejszasz ssanie ( u mnie na wyciągniętej całkiem wajsze mam około 2000-2200 RPM) do poziomu około 900 (tak jest u mnie w benzynie w dieslu to chyba jest 600). Teraz wyłączenie ssania zależy od tego czy jeździsz w mieście czy może dojeżdżasz do pracy parę kilometrów. Ja jak wyjadę z podwórka, rozpędzę się do 2-ki to od razu wyłączam ssanie bo wyskakuje na trasę i do centrum miasta mam 25 km. Jak jeździsz w mieście zostaw wyciągniętą wajchę tylko jak zobaczysz, że obroty na luzie masz za duże to albo stopniowo redukuj ssanie albo całkiem wyłącz. Generalnie po tygodniu będziesz operować tą wajchą "na czuja" <spoko>

BTW ręczne ssanie ułatwia też czasami życie Np. na parkingu, który jest na wzniesieniu nie musisz operować sprzęgłem i gazem tylko wyciągnij wajchę na ciepłym silniku obroty podskoczą a Ty samym sprzęgłem będziesz sobie parkować pod górkę :mrgreen: Myślę, że szybko się przyzwyczaisz i polubisz to rozwiązanie <ok>

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 20 wrz 2008, 18:05

Co to "ssanie" to jest tak:

Po pierwsze to nie jest ssanie bo to diesel a nie benzyna. Jest to przyśpieszacz zapłonu. Powoduje zwiększenie kąta... Może prościej. Paliwo wcześniej jest wtryskiwane do komory dzięki czemu łatwiej się spala. Przyśpieszacz pomaga więc w rozruchu zimnego silnika.

Jest mróz rano, wyciągamy dzwignie i silnik uruchomi się łatwiej niż normalnie. Ja generalnie bardzo rzadko tego używam bo silnik pali od kopa. Więc po co.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro

Post autor: IC69 » 20 wrz 2008, 18:41

Moje gratulacje "Siostro" <bravo> Niech Cię wozi bezawaryjnie, po drogach i autostradach. Widzę, że zamierzasz się poważnie tym autem zająć <spoko> więc liczę na to, że na bieżąco będziesz nas o tym informować, oczywiście dokumentując to fotkami ;-)
Myślę, że oszczędności wynikające z jazdy Dieslem, dostatecznie zrekompensują Ci różnicę osiągów, w porównaniu z sześciocylindrowym BMW :roll: ;-)
Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2008, 20:22 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 20 wrz 2008, 18:51

No to powodzenie w modach koleżanko !!

Awatar użytkownika
Gruszka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gruszka » 20 wrz 2008, 19:33

Gratuluje zakupu Audiczki, super OOOO <ok> <ok> <ok>

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 20 wrz 2008, 21:14

Troszke pracy i autko bedzie jak marzenie ;-)

Awatar użytkownika
wolly
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wolly » 20 wrz 2008, 21:53

gratki zakupu troche dopiescisz i bedzie cudo

Awatar użytkownika
Gosia
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gosia » 21 wrz 2008, 09:17

Bylismy wczoraj za miastem u mojego kolegi co naprawia auta, no i przy okazji przejechac sie :) najbardziej sie bałam, ze wysmieje mnie i powie mi "Goska zgłupiałas kupiłas szrota" :mrgreen: powiedział jednak zupełnie coś innego - ze było jednak warto, ze to naprawde była okazja, umówiliśmy sie od razu na naprawy tego wycieku oleju i wymiany oleju - to na poczatek zrobimy... reszta wyjdzie w praniu jak on juz bedzie miec to na kanale ale mówi zebym nie bała sie, nie jest tak źle... no i kamień spadł mi z serca :mrgreen: No i gdzies tak przed weekendem auto pójdzie do niego na pare dni, po pracy bedzie w nim dłubac

Jestem miło zaskoczona pozycją wskazówki na wskaźniku paliwa... ona stoi w miejscu, zastanawiałam sie nawet czy to nie jest popsute, ale nie, on naprawde tak mało pali :mrgreen:

Jakbym się miała czepiac, to tie podoba mi sie jeszcze jedna rzecz, wydaje mi sie ze kierownica ma troche za duze luzy, bo za bardzo mozna nią "bujac" na boki - a auto idzie prosto, ale w zawieszeniu nic nie stuka, nie dzwoni - przód jestem pewna ze OK, z tylu czuje amorki do wymiany, na ostrym zakręcie lekko czuje ze tył niesie, taki za miekki jest... no wiecie pewnie o co biega

No i nowe zdjęcia - mój syn lansuje się w mojej nowej furce.... kurde i tak sobie wczoraj pomyślałam... jaki juz on jest duzy, facet sie robi.... mógłby z powodzeniem jeżdzic tą furką nogami normalnie sięga do pedałów.... no i oczywiscie chce bardzo jezdzic, az "nogami przebiera" tak sie garnie go kierownicy.... obiecałam mu ze od wiosny coś z tym da się zrobić ;-) i ze pojedziemy na "wies zabitą dechami" na jakies odludne piaskowe leśne drogi i spróbujemy, troche go poucze :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 21 wrz 2008, 09:27

no i dzieki twojemu synowi widzimy troszke wnetrza :-P i nawet dobrze wygladaja te pokrowce <ok> nie ma sie z czego smiac. Bedziesz robila polerke niunki???
POZDRAWIAM

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl