viewtopic.php?t=20736
teraz pokaze coś Wam, tyle ze akurat pada i jest pochmurno to ja nie wiem czy cos na tej fotce silnika zobaczycie
to są fotki jak stoje na wprost przed maską, tym olejem jest polane tam z prawej strony, ubrudzone nim jest dośc mocno i on cieknie z prawej na bank ale ja dokładnie nie mam jak zobaczyc konkretnie skąd bo za brudny jest silnik no i jak to kapie to widzicie pod spodem w kilku miejscach są slady, bo sie to rozpływa i po silniku leci ja tymi strzałkami zaznaczyłam mniej wiecej skad to jest (jak mi sie wydaje)
silnik chodzi ładnie, pali od razu i ma nawet kopa jak na takiego diesla, nie dymi ani na biało ani na czarno, nie dzwoni i nie rzęzi, równo pracuje - w płynie chłodniczym nie ma sladów oleju a po odkręceniu korka wlewu oleju nie dymi sie z silnika i nie chlapie.... dlatego zaryzykowałam no i :roll: ??? co myslicie
do mechanika dopiero po weekendzie jade
nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale on jezdzi na takim oleju - LOTOS DIESEL 15W-40
edit://
kolego Solskier, czemu mi zmieniłes tytuł tematu na "SB" jak mam silnik CY bo mam swapa i spowrotem musze zmienić tytuł jak był - czyli na [1.6 TD CY] bo jest on zgodny z prawdą i prosze zostaw dlatego jak jest - bo to CY