Pozdrawiam
I do tego od termometru ma 5 pinów. Tu widać, że we wtyczce są tylko 4.Kamil 20 pisze:na 99% jest to wtyczka od wyświetlacza automatycznej skrzyni biegów bo do wyświetlacza temperatury idzie taka tylko że żółta, chyba że było coś kombinowane
w mojej b4 jest dokładnie taki sam licznik. zatem całkiem możliwe, że masz nieoryginalny licznik skodo twoje auto to b3kokolino1 pisze: licznik faktycznie masz od B4
skoro nie masz podłączonej jednej wtyczki (białe gniazdko). być może dlatego Twój licznik działa nieprawidłowo.Darecki3037 pisze:jeśli ta wtyczka ma kształt prostokąta z jednym bokiem łukowatym to na pewno jest to wtyczka do licznika, najprawdopodbniej od sygnałów obrotomierz/prędkościomierz.
a skoro ktoś coś przerabiał, to jest spore prawdopodobieństwo, że to popsułMarcin_89 pisze:Sam też rozkręcałem, próbowałem rozebrać prędkościomierz, ale jakieś kabelki tam nie dały rady się obejść i nie miałem jak go wyjąć. Możliwe, że ktoś grzebał przede mną, w tej części nad kierownicą, co trzeba ją zdjąć, by wyjąć zegary mam pęknięte te dwa wsuwy, co się je wsadza w te szpary.
to, że licznik pokaże ci prędkość nie oznacza, że będzie jeszcze naliczał przejechane km...Marcin_89 pisze:i tak nie było miejsca by się rozpędzić, żeby złapało te ponad 20/h.