Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 RU] zmniejszanie dawki paliwa i dymieni

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
adam247

[B3 1.8 RU] zmniejszanie dawki paliwa i dymieni

Post autor: adam247 » 21 wrz 2008, 10:49

Witam ponownie poraz kolejny przy gażniku Keihin 2 sa 2 sruby jedna do wonych a 2 do składu tak mi sie wydaje i teraz mam pytanie czy ja wkręce w prawo o połowe obrotu to zmniejsze mu dawkę paliwa czy nie bo wydaje mi sie ze zalewa go zanim sie nie nagrzeje a jest to problem bo wyjazd z garażu mam pod stromą górke i jak sie nagrzeje to niemoge mocno depnąć tylko w miare powoli dodawac a niechce jechac kontrole bo juz mi 2 razy popsuli i dzieje sie tak na paliwie bo na gazie sam sobie ustawilem i jest ok , a 2 sprawa to dym i nie jak jest zimny tylko goracy dymi na bialo nie ubywa płynu a ni oleju 2 lata temu bylo wszystko wymieniane w silniku a on cały czas dymi zaznaczam ze jest garażowany a zapłon niby jest dobrze bylem 2 razy go ustawiac i ok kat jakiś tam 18 stopni mi ustawil niby książkowo

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 21 wrz 2008, 17:48

Jak wkręcasz śrubke to wzbogacasz mieszanke jeżeli wykrecasz srubke to zubażasz. Sprawdź i ewentualnie wyreguluj przesłone od ssania moze za mało sie uchyla na wyciągnietym ssaniu i ma za mało powietrza

adam247

Post autor: adam247 » 21 wrz 2008, 21:29

ok dzieki jak zrobilem sobie ze fajnie na paliwie to teraz na gazie mam obroty 400 k....... mac jade poszukac jakiegosc majstra od gazników ale dzieki

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 22 wrz 2008, 08:18

Jak ustawisz poprawnie PB to wtedy musisz jechac do gazowników zeby wyregulowali LPG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl