[80 B3]centralny zamek
Zgadza się,ja mam Audiczkę z 86 i nie posiada centralnego. A co chodzi o demontaż lusterka to muszę to zrobić bo chcę wymienić przy okazji tapicerkę na nową. A przy klamce odkręciłem śrubkę i nie mogłem jej przesunąć,ale spróbuję jeszcze. Dzięki wszystkim za rady. Jak zrobię już wszystko to napiszę. Pozdrawiam.
Witam. Ja chciałem sie podpiąc pod post bo piszecie że w B3 z silnikiem PM prawie we wszystkich były montowane pneumatyczne centralne zamki ja swoją kupiłem nie dawno jest z 90 r. ma założony alarm ale nie ma centralki a przynajmniej nie działa czy da sie sprawdzic czy ona tam jest bez zdejmowania boczków w drzwiach czy nie ma takiej możliwosci.Dzieki pozdrawiam
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w '90 musi być. Otwórz którekolwiek drzwi i zobaczy czy są one połączone z budą takimi gumowymi tunelami/harmonijkami. W bagażniku po prawej stronie pod głośnikiem jak odchylisz tą 'ala tapicerkę powinieneś zobaczyć czarną pompkę do centralnego. Jak w/w elementów nie masz to nie masz centralnego...
We wtorek kupowałem z kumplem 80'tkę (dla niego notabene) 1.8 JN z '87 i też nie ma centralnego. Co ciekawe w bagażniku ma dojazdówkę w podłodze i taką płytę na niej jak w B4. Widzieliście już coś takiego? To oryginał? A! i prawe lusterko ma jakieś takie mniejsze i nie ma regulacji - w Boczku w ogóle nie ma fabrycznej regulacji. Czy były modele z jednym lusterkiem?
Do tej niuni będziemy o ile śnieg stponieje zakładać centralny i alarm także jak coś to moge komuś pomóc bo u siebie się już z tym bawiłem.
Co do Allegro polecam sprzedawcę "starmach" ma naprawdę fajne i dobre rzeczy!
We wtorek kupowałem z kumplem 80'tkę (dla niego notabene) 1.8 JN z '87 i też nie ma centralnego. Co ciekawe w bagażniku ma dojazdówkę w podłodze i taką płytę na niej jak w B4. Widzieliście już coś takiego? To oryginał? A! i prawe lusterko ma jakieś takie mniejsze i nie ma regulacji - w Boczku w ogóle nie ma fabrycznej regulacji. Czy były modele z jednym lusterkiem?
Do tej niuni będziemy o ile śnieg stponieje zakładać centralny i alarm także jak coś to moge komuś pomóc bo u siebie się już z tym bawiłem.
Co do Allegro polecam sprzedawcę "starmach" ma naprawdę fajne i dobre rzeczy!
Co chodzi o dojazdówkę w podłodze to też mam. Jak montowałem gaz to mechanik się dziwił,że 1,8s PM z 86r ma bagażnik jak B4, a lusterka mam dwa sterowane od wewnątrz. Jestem pewien, że to oryginał.
[ Dodano: 2007-04-08, 13:10 ]
No i mam założony centralny. Działa super. Co chodzi o montaż to nie jest to skomplikowane. Trochę cierpliwości i jak w moim przypadku 200zł w kieszeni. Alarm będę montował jak tylko mi czas na to pozwoli i to bez większych obaw. Tapicerkę wymieniłem, mieszek na skórzany i jest super. Teraz poszukuję pokrowców na siedzenia i może ktoś by mi poradził od kogo na allegro najlepiej kupić. Pozdrawiam. WESOŁYCH ŚWIĄT.
[ Dodano: 2007-04-08, 13:10 ]
No i mam założony centralny. Działa super. Co chodzi o montaż to nie jest to skomplikowane. Trochę cierpliwości i jak w moim przypadku 200zł w kieszeni. Alarm będę montował jak tylko mi czas na to pozwoli i to bez większych obaw. Tapicerkę wymieniłem, mieszek na skórzany i jest super. Teraz poszukuję pokrowców na siedzenia i może ktoś by mi poradził od kogo na allegro najlepiej kupić. Pozdrawiam. WESOŁYCH ŚWIĄT.