[All] Słabe podświetlenie licznika
[All] Słabe podświetlenie licznika
Witam
Od pewnego czasu licznik nie świeci wyraziście tzn. po bokach mocniej a od środka (patrząc od kontrolek) słabo albo w cale. Miałem wcześniej swój licznik z Big Benem ale zakupiłem cały z obrotomierzem i dzieje się to samo. Co może być tego powodem i jak to naprawić ?
Od pewnego czasu licznik nie świeci wyraziście tzn. po bokach mocniej a od środka (patrząc od kontrolek) słabo albo w cale. Miałem wcześniej swój licznik z Big Benem ale zakupiłem cały z obrotomierzem i dzieje się to samo. Co może być tego powodem i jak to naprawić ?
Żarówki kupiłem nowe do starego licznika założyłem i to samo, pomyślałem, że może być problem ze ścieżkami, ale akurat wymieniłem na licznik z obrotomierzem (cały bez kombinowania) i dalej nie świeci mi lub bardzo słabo od strony kontrolek. Wygląda to tak jak by było słabe natężenie prądu.
Co możecie mi poradzić.
Co możecie mi poradzić.
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Było, nawet b2 miało regulacje świecenia licznika. A co do twojego problemu sprawdź dokładnie ścieżki, przeczyść lub przelutój. Wyczyścił bym też kanaliki prowadzące światło na liczniki.kokolino1 pisze:bieniek1984 napisał/a:
W audi bylo sciemnianie licznika?? kurcze ja nie mam a nie jestem pewnien czy wogole bylo wie ktos na 100% ??
Było na 100% <ok>
To jest to drugie pokrętło przy pokrętle od ustawiania zegarka.