[All] Malowane ramki a jakość światła z reflektora
[All] Malowane ramki a jakość światła z reflektora
witam pomalowałem ostatnio ramki w lampach i chcialem was zapytać czy jest jakaś zmiana światła bo siostra ostatnio w nocy jechała i się przyczepiła że nic nie widzi na drodze czy to możne być spowodowane przez to??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ecb96.html
Nazywaj tematy zgodnie z regulaminem.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ecb96.html
Nazywaj tematy zgodnie z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2012, 21:43 przez KAIN, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja miałem wcześniej w lampach ramki pomalowane(zespolone) i jakoś nie zauważyłem pogorszenia, a nawet polepszenie bo od razu wyczyściłem odbłyśnik. Miałem stłuczkę i prawa lampa została uszkodzona. Zamówiłem nową i jak tylko będę zakładał to maluje ramki na nowo. Wygląda to dobrze, a moim zdaniem nie pogarsza to jakości światła. Światło odbija odbłyśnik, ramki to tylko element estetyczny lamp żeby nie było widać szpar między odbłyśnikiem, a ściankami samej lampy. Pozdro, a tak w ogóle to fajnie Ci te lampki wyszły KAIN <ok>
- Daniello85
- Audi 80 Klub
lampy
Witam, elegancko wyglądają ramki po pomalowaniu. Nie mogę doszukać na forum jest jakaś instrukcja takiego rezanka? Chętnie sam bym u siebie zrobił taki bajer, pomoże ktoś? Z góry dzięki za info!
jagna, widziałaś chociaż elementy budowy reflektora?jagna pisze:Mi się wydaje, że jest duze prawdopodobieństwo pogorszenia jakosci światła a to z tego wzgledu iż lampy są tak skonstruowane, że działają na zasadzie odbicia i rozproszenia światła wiec jeśli pomalowałes ramki to automatycznie zmniejszyłes możliwość rozproszenia.
przecież to tylko ramka. wewnątrz reflektora masz odbłyśnik, który kieruje światło w stronę szkła relfektora, a ten je rozprasza.
więc co ma ramka do rzeczy? ramka jest jedynie elementem dekoracyjnym.
widziałam dziecinko i przestań chodzić po moich postach i się wykazywać :mrgreen:grze pisze:widziałaś chociaż elementy budowy reflektora?
a może wykazuj sie to dadza ci pumkty które mi zabrali.
Tylko proszę bez osobistych wycieczek i OT.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2008, 10:18 przez jagna, łącznie zmieniany 1 raz.
podejrzewam, że przy zakładaniu lampy za nisko ją ustawiłeś i regulacja powiina przynieść pozytywne skutki
grze, a Tobie sprawia przyjemność dogryzanie komuś... nie musisz krzyczeć jak coś wiesz, czego inni nie wiedzą. Uważaj bo Ci Admin punkty pozabiera
Tylko proszę bez OT. Adam uważaj abyś ty punktu nie złapał 8-)
grze, a Tobie sprawia przyjemność dogryzanie komuś... nie musisz krzyczeć jak coś wiesz, czego inni nie wiedzą. Uważaj bo Ci Admin punkty pozabiera
Tylko proszę bez OT. Adam uważaj abyś ty punktu nie złapał 8-)
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2008, 10:20 przez AdamE, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Niestety grze ale ja też zauważyłem pogorszenie się światła jak wyczyściłem te tamki i nikiel odpadł, choć tak jask piszesz to tylko ramka ale coś musi dawać.grze pisze:jagna, widziałaś chociaż elementy budowy reflektora?jagna pisze:Mi się wydaje, że jest duze prawdopodobieństwo pogorszenia jakosci światła a to z tego wzgledu iż lampy są tak skonstruowane, że działają na zasadzie odbicia i rozproszenia światła wiec jeśli pomalowałes ramki to automatycznie zmniejszyłes możliwość rozproszenia.
przecież to tylko ramka. wewnątrz reflektora masz odbłyśnik, który kieruje światło w stronę szkła relfektora, a ten je rozprasza.
więc co ma ramka do rzeczy? ramka jest jedynie elementem dekoracyjnym.
pdsumowując, to aby poprawić światła w b3/b4 można:
1) zregenerować odbłyśniki
2) założyć żarówki o podwyższonej luminacji - chyba najtańsza opcja
viewtopic.php?t=9969&postdays=0&postorder=asc&start=0
viewtopic.php?t=12868
3) pokusić się o przekaźniki aby uzyskać większe napięcie na końcówkach przy reflektorach (też było o tym na forum, poszukaj a znajdziesz)
sama ramka na pewno nic nie daje bo nawet na przeglądzie o to się nie czepiają. poza tym nawet w książce o tym piszą, że to element wyłącznie dekoracyjny. więc jeśli reflektor jest prawidłowo zmontowany i ustawiony, to nie powinna ona mieć wpłuwu na jakość światła.
1) zregenerować odbłyśniki
2) założyć żarówki o podwyższonej luminacji - chyba najtańsza opcja
viewtopic.php?t=9969&postdays=0&postorder=asc&start=0
viewtopic.php?t=12868
3) pokusić się o przekaźniki aby uzyskać większe napięcie na końcówkach przy reflektorach (też było o tym na forum, poszukaj a znajdziesz)
sama ramka na pewno nic nie daje bo nawet na przeglądzie o to się nie czepiają. poza tym nawet w książce o tym piszą, że to element wyłącznie dekoracyjny. więc jeśli reflektor jest prawidłowo zmontowany i ustawiony, to nie powinna ona mieć wpłuwu na jakość światła.