Wzmacniacz - dobor sub'a
Wzmacniacz - dobor sub'a
carpower_monacor_hpb_602 Panowie planuje zrobić suba. Teraz pytanie zamierzam kupić taki wzmacniacz jak wyżej w linku czy on jest dobry i jaki głośnik do tego kupić bo skrzynie zrobię sam i wyliczę. Wiem że może ktoś powie że już było ale uwierzcie mi że siedziałem 3 godziny i czytałem cały dział car audio i nie ma konkretnie poleconego wzmaka bo każdy najpierw miał już jakiś głośnik i pomagaliście dobrać do tego wzmaka lub na odwrót do wzmaka głośnik. A ja zaczynam od początku bo nie mam ani wzmaka ani głośnika więc czekan na sugestie.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 13:16 przez DYZIO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Za 700zł da się coś już złożyć. Do techno potrzebujesz szybkiego basu. hpb 602 nie jest odpowiedni bo ma 4 kanały a ty potrzebujesz max 2 do woofera.
Moje typy:
velocity_vpa_2120
crunch_gts_280
soundstream_rubicon_500_2
audison_srx2_170w_rms
Skłaniam się do Soundstream'a ale nie wiem czy chcesz używkę...
Co do głośników:
hifonics_hfi_12s4
ground_zero_gztw
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... =&pid=1064
http://www.car-hifi-power.de/crunch-fat ... p-377.html
Z naciskiem na FatBoya - sam go mam i jestem z niego bardzo zadowolony! A jak poszukasz to znajdziesz go w lepszej cenie
Moje typy:
velocity_vpa_2120
crunch_gts_280
soundstream_rubicon_500_2
audison_srx2_170w_rms
Skłaniam się do Soundstream'a ale nie wiem czy chcesz używkę...
Co do głośników:
hifonics_hfi_12s4
ground_zero_gztw
http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... =&pid=1064
http://www.car-hifi-power.de/crunch-fat ... p-377.html
Z naciskiem na FatBoya - sam go mam i jestem z niego bardzo zadowolony! A jak poszukasz to znajdziesz go w lepszej cenie
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 13:19 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja miałem swego czsu w aucie taki zestawik i grało super. Teraz zmieniłem autko i nie mam miejsca w bagażniku na takie rzeczy dlatego sprzedaję
pioneer_ts_w306c
pioneer_ts_w306c
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 13:19 przez luki34, łącznie zmieniany 1 raz.
hp602 ma 2 kanaly i w tej kwocie jako nowy jest bezkonkurencyjny.DYZIO pisze:hpb 602 nie jest odpowiedni bo ma 4 kanały
Oofol, co ty mu hertza 8" polecasz.... i to jeszcze w jakiej cenie... gasz
W 700zl maja sie tez zmiescic kable i skrzynka? Czy ta kwota tylko na wzmaka i glosnik?DYZIO pisze:A więc tak budżet na wzmaka i głośnik to tak myślę 600-700 zł
Sprzet moze byc uzywany czy musi byc nowy?
Z głosnikow:
re_audio_sr_12_d2
lanzar_max12
monacor_carpower_blackbass
powerbass_s_12
a ten bedzie najlepszym wyborem:
carpower_hpb_1502
To tak na szybko
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 13:23 przez Maxi, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzęt nie musi być nowy. Jakbym sie trzymał takiej zasady to bym nie jeździł 15letnim autem <ok> crunch_gts_280 licytuje narazie tego co polecił mi oofol więc już nie wiem jaki wzmacniacz mam kupić :roll:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 13:24 przez DYZIO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Więc tak dorzucę swoje dwa grosze. Do techno szukał bym 25cm głośnika, który zagra szybko i również będzie potrafił kopnąć kiedy trzeba, do tego koniecznie obudowa typu closed. Więc jaki głośnik.. np. ? PB S10/ RE Audio RE10 + do tego wzmacniacz CP 602 jak chłopaki tam wyżej proponują. Wzmacniacz ma 225W RMS więc poradzi sobie lepiej z tym RE, bo jest nieco słabszy. Reszta kasy zostanie Ci na kabelki oraz obudowę do głośnika. Wszystkie graty znajdziesz na allegro, a suby na www.essa.com.pl .
Taki jest mój typ, inni mogą mieć inne propozycje, ale gdybyms zukał coś dla siebie w tej kwocie wziąłbym taki zestaw.
PS. Tu masz fajny wzmacniacz i tanio, jak wspomniał kolega wyżej - warto brać.
Pozdr.
Taki jest mój typ, inni mogą mieć inne propozycje, ale gdybyms zukał coś dla siebie w tej kwocie wziąłbym taki zestaw.
PS. Tu masz fajny wzmacniacz i tanio, jak wspomniał kolega wyżej - warto brać.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 13:24 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
yyy no sorki zmęczony po nocce byłem...
Jak napisałem - brał bym Soundstreema - moim zdaniem najlepszy z zaproponowanych w tym wątku. Car Power ma bardzo surowe brzmienie i mi się nie podoba dlatego odradzam z tą 10" to wcale nie jest zły pomysł! Ravemastery są w sumie głównie do techno ale jak piszesz ciężko dostępne i często w nie najlepszym stanie...
Jak napisałem - brał bym Soundstreema - moim zdaniem najlepszy z zaproponowanych w tym wątku. Car Power ma bardzo surowe brzmienie i mi się nie podoba dlatego odradzam z tą 10" to wcale nie jest zły pomysł! Ravemastery są w sumie głównie do techno ale jak piszesz ciężko dostępne i często w nie najlepszym stanie...
No i sie wkopałem gość nie chce wycofać aukcji a maximum dałem 250 może ktoś chce mnie przelicytować wystarczy dać 251 zł <ok> Ale może jeszcze bedzie człowiekiem i wycofa ofertę a jeśli to zrobi to kupie tego Car Powera lub zalicytuje tego Soundstreema. Dziękuje wszystkim za wszelką pomoc jutro dam znać czy wycofał ofertę i jaki wzmak kupiłem
[ Dodano: 2008-09-12, 23:09 ]
I jednak wycofał moją oferte zachował się jak człowiek a ja w takim układzie stałem sie posiadaczem hpb-1502 którego mi poleciliście Teraz jeszcze głośnik zostało zakupić i będzie <ok>
[ Dodano: 2008-09-12, 23:09 ]
I jednak wycofał moją oferte zachował się jak człowiek a ja w takim układzie stałem sie posiadaczem hpb-1502 którego mi poleciliście Teraz jeszcze głośnik zostało zakupić i będzie <ok>