[Coupe B3/B4 2.3 NG] Przegub?
[Coupe B3/B4 2.3 NG] Przegub?
Witam
Nie wiem czy dobrze wywnioskowałem ale najprowdopodobniej mam uszkodzony przegub prawego kola. Objawy sa nastepujace : podczas hamowania silnikiem cos halasuje lub gdy przejezdzam przez nierownosci. Jest to bardzo glosny halas. podczas hamowania na luzie jest cicho.
Cz moja diagnoza jest dobra? Jaki bedzie mniej wiecej koszt wyminy i naprawy
Pozdrawiam
Nie wiem czy dobrze wywnioskowałem ale najprowdopodobniej mam uszkodzony przegub prawego kola. Objawy sa nastepujace : podczas hamowania silnikiem cos halasuje lub gdy przejezdzam przez nierownosci. Jest to bardzo glosny halas. podczas hamowania na luzie jest cicho.
Cz moja diagnoza jest dobra? Jaki bedzie mniej wiecej koszt wyminy i naprawy
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 mar 2007, 23:54 przez Bartezz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Nie wygląda to na przegub, zwłaszcza jazda po nierównościach i hałas.Bartezz pisze:podczas hamowania silnikiem cos halasuje lub gdy przejezdzam przez nierownosci.
Tak jak wyżej JMM pisał. Najpredzej będą Ci przeguby strzelać, terkotać, stukać czy jak tam chcesz to nazwać podczas skręconych na maxa kołach ruszając. Jeśli padłby wewnętrzny przegub ( co mało prawdopodobne ) może Ci stukać z kołami na wprost, ale również ruszając a nie tocząc się po nierownościach.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Jezeli jeden przegób to jakies 130zł jezeli dwa to wiadomo ze ta cena x2 ale odradzam kupowanie tanich bo po jakims czasie bedziesz kupowac nowe... polecam przeguby z firmy Pascal koszt 122zł w hurtowni u mnie w miescie mechanicy za wymane przewaznie biorą po 40zł za wymiane jednego... ja wymieniałem sam i sobie poradziłem bo nie ma duzo przy tym roboty. Jak co z wymiana to wal na gg.
[ Dodano: 2007-03-21, 18:54 ]
Aha i zdejmij koło i sprawdz zanim pokupujesz wszystko do wymiany jaki jest stan tych gumowych osłon na przegubach... jezeli są pozrywane to mogł sie dosatc piach itp w zime sol i inne badziewia
[ Dodano: 2007-03-21, 18:54 ]
Aha i zdejmij koło i sprawdz zanim pokupujesz wszystko do wymiany jaki jest stan tych gumowych osłon na przegubach... jezeli są pozrywane to mogł sie dosatc piach itp w zime sol i inne badziewia
przecież zawsze przy wymianie przegubów wymienia się gumy... więc teraz to sprawdzanie stanu osłony nic nie da. Ale wcześniej teoretycznie można było tego zapobiec poprzez wymianę samych gumek, bo na bank są porwaneMisiek_Stce pisze:Aha i zdejmij koło i sprawdz zanim pokupujesz wszystko do wymiany jaki jest stan tych gumowych osłon na przegubach... jezeli są pozrywane to mogł sie dosatc piach itp w zime sol i inne badziewia
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
żeś dowalił...przecież to sie wymienia jak zakładasz nowy przegub, jak mu strzelają przeguby to i pewnie guma jest wypracowona i jest już wkiepskim stanie najlepiej wymienić całość i po problemie.Misiek_Stce pisze:Aha i zdejmij koło i sprawdz zanim pokupujesz wszystko do wymiany jaki jest stan tych gumowych osłon na przegubach... jezeli są pozrywane to mogł sie dosatc piach itp w zime sol i inne badziewia
mi wymiana przgubu zajmuje jakieś 20 minut, sprawa jest prosta jak masz warunki i narzędzia to sam sobie z tym poradzisz. Jak ktoś u nie kupuje przeguby to zakładam je za free.
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
nie komentuj tego co pisze bo jkuz mnie wkurzasz...ile Ty masz lat człowieku :-| Ojciec ma warsztat to cwany jestes, jak by kazdy mial takei podnosniki to by tez wymienial to w 20minut :-|AUDI_A6 pisze:mi wymiana przgubu zajmuje jakieś 20 minut, sprawa jest prosta jak masz warunki i narzędzia to sam sobie z tym poradzisz. Jak ktoś u nie kupuje przeguby to zakładam je za free.
chodzilo mi o to ze moze sobie przed zmiana sprawdzic z ciekawosci w jakim sa stanie... kurde... czepiacie sie az tak wiadomo ze sie zakłada cały nowy komplet.AUDI_A6 pisze:żeś dowalił...przecież to sie wymienia jak zakładasz nowy przegub, jak mu strzelają przeguby to i pewnie guma jest wypracowona i jest już wkiepskim stanie najlepiej wymienić całość i po problemie.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
nie cfaniakuje i się uspokój. Jak masz jakiś problem to napisz na PW lub coś nie rób szumu na forum i kultury trochę...Misiek_Stce pisze:nie komentuj tego co pisze bo jkuz mnie wkurzasz...ile Ty masz lat człowieku :-| Ojciec ma warsztat to cwany jestes, jak by kazdy mial takei podnosniki to by tez wymienial to w 20minut :-|