Witam!
Mam problem z porannym odpalaniem auta. Na bęzynie zapala po naciśnieciu do spodu gazu a na LPG nie chce... za 1-razem jest tak jakby go duiło a za 2-gmm odpala. Co to może być?
[80 B3q 2.0 AAD] Problem z odpalaniem
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Może spróbuj mu pstryknąć ze 2,3 razy gazem ( jeśli masz taki przycisk przy przełączniku od gazu i benzyny, bo są 2, przynajmniej u mnie, jeden od przełączania między gazem a benzyną a drugi od pstrykania gazem do reduktora (chyba ;-P) ).Jak zacznie kręcić rozrusznikiem wciśnij troche pedał gazu powinien zapalić. A jeśli nie to poprzetykaj przewody przy reduktorze mogły sie zapowietrzyć. Ja miałem podobną sytuację. Przeczyszczenie przewodów w reduktorze i nasmarowanie świec pomogło
co prawda jamam B4 silnik ABK ale miałem taki sam problem i u mnie pomogła wymiana reduktora gazowego w starym coś było nie teges, że przepuszczał gaz i przy odpalaniu miał jednocześnie dawke gazu i benzyny. Po wymianie pomogło (dodam, że na poczatku myślałem, że to elektrozawór nie trzyma ale został stary i jest teraz ok) pali teraz na dotyk