[B4 1Z] uniwersalnosć interfejsu
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] uniwersalnosć interfejsu
witam.Mam fejsa kkl line na USB.Słyszałem,że mozna się nim połaczyć także ż oplam i bmw.Do opla trzeba mieć program opeltech2 a do bmw Crastsoft.Czy to prawda,czy ktoś podłaczył inne samochody fejsem do aut typu audi i vw?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
W BMW starszych jest inna wtyczka okrągła w nowszych jest obd i pewnie w innych miejscach sa usadowione linie i zasliainie, opel to juz wogóle wynalazek, wg mnie Bzdura. Pozatym z tego co wiem to BMW kozysta własnie z protokołów Can. Genaralnie jak miało by to jakies szanse działania to pewnie tylko na ori vag comie z hexem i canem a nie z tymi zabawkami po 100zl z allegro <ok>
Re: [B4 1Z] uniwersalnosć interfejsu
Ja może troche z innej beczki, ale jak Ci sie spisuje fejs na usb? Ja chce wlasnie kupowac i nie wiem czy kupic RS232 i ewentualnie przejsciówke, bo ponoc z usb sa problemy. Jak to wyglada u Ciebie?joan.casrex pisze:witam.Mam fejsa kkl line na USB.Słyszałem,że mozna się nim połaczyć także ż oplam i bmw.Do opla trzeba mieć program opeltech2 a do bmw Crastsoft.Czy to prawda,czy ktoś podłaczył inne samochody fejsem do aut typu audi i vw?