[B3 1.8s] - Problem z wtryskiem
[B3 1.8s] - Problem z wtryskiem
Witam audimaniaków mam problem z autkiem, pracuje na gazie ale tylko jak wyciągne tą grubą okrągłą gume z mieszalnika ( chyba to sie tak nazywa) wtrysku ktury jest przykręcony do obudowy filtra powietrza, a na benzynie wogule nie chodzi ani nie zapala. Wymieniłem ten mieszalnik 99% sprawny i nic dalej to samo. Prosze o pomoc bo niemam już żadnej koncepcji
- czester-11
- Forum Audi 80
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0dd ... 1f958.html
Jak wyciągne gume (1 na foto) z filtra powietrza to auto zapala i chodzi na lpg. A na benzynie nie pali wcale. Wymieniłem częsc (na foto 2) i nadal to samo. częsc niejest 100% pewna bo jest ze szrotu ale zapewniali mnie ze jest ok
Jak wyciągne gume (1 na foto) z filtra powietrza to auto zapala i chodzi na lpg. A na benzynie nie pali wcale. Wymieniłem częsc (na foto 2) i nadal to samo. częsc niejest 100% pewna bo jest ze szrotu ale zapewniali mnie ze jest ok
- czester-11
- Forum Audi 80
wiec zdejmujac gume z przeplywki to ci napewno na benzyie nie zacznie chodzic bo nic nie podnosi klapy przeplywomierza a tym samym nie pojdzie paliwo na wtryski, a jak na benzynie sie cos odzywa?? jak zdjeles ta gume to sprawdz czy klapa w przeplywce chodzi swobodnie do gory i opada na dol. jezeli nie bedziesz mogl jej wogole poruszyc to przeplywka do wymiany bo sam rozdzielacz moze byc dobry , a razem z rozdzielaczem (ta czescia na rys 2) dostales regulator cisnienia paliwa? taka kostka przykrecona na 2 srubki>. moze ona byc powodem ze ci na benzynie nie chodzi.
na starej przepływce zeby zapalic auto musiałem sciągnąc z przepływki gume zapalic (na lpg) włorzyc spowrotem gume i mogłem jechac ale tylko na lpg bo na benzynie nie działa wcale a z tą nową przepływką jak chodzi na lpg i włorze gume na przepływke to gasnie. ale na tym nowym rozdzielaczu niema takiej kostki aluminiowej z kturej wychodzi kruciec na podcisnienie (na starym rozdzielaczu jest taka kostka).
- czester-11
- Forum Audi 80
Klapa przepływki chodzi luzno, niemam już pomysłu jak je naprawic stoi już na warsztacie 2 miesiące i oni terz nie wiedzą byłem w Q-servisie to mnie wysmiali i powiedzieli ze staroci nie robią a na ASO mnie nie stac. mógłbym jezdzic na lpg ale idzie zima i bedzie problem a po drugie AUDI to AUDI musi byc igła
- pavlik7575
- Forum Audi 80
Witam Ja mam problem prawdopodobnie z wtryskami, mianowicie jak jeżdżę na LPG wszystko jest ok ale jak tylko przerzucam na benzynę strasznie muli na początkowych biegach1,2,3 (obroty nie chcą wyjść poza 2000). Przy biegach 4 i 5 idzie nawet dobrze ale wtedy obroty nie są takie wysokie. Proszę pomóżcie bo idzie zima i nie wiem czy będzie mi chciał mój cukierek odpalić. Już teraz z rana jak jest zimniej to nie chce odpalać a co dopiero jak będą mrozy.