Witam,
zakupiłem dzisiaj chyba trochę pochopnie antenę samochodową UNICON na dach nad przednią szybę. Wiem, że trzeba wiercić ale nie wiem jak i czy w ogóle można ściągnąć podsufitkę żeby pociągnąć kable? Czy bede musiał wymienić antene na inną czy da sie zamotnować tą którą kupiłem dzisiaj?
Prosze o jakieś rady
Pozdrawiam
Antena - montaz
Antena - montaz
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 15:53 przez rafałsz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
ja jakbym wiercił to tylko w narozniku z tyłu lewym albo prawym...
Co do anteny to ja swoja zdemontowałem a w jej miejsce włozyłem cb. Antene radiowa odczepiłem od przewodu który lezy teraz sobie swobodnie w bagazniku i wszystko jest tak jak przedtem czyli normalnie Wiec wogóle teraz zastanowiłbym sie powaznie czy wiercić jakas dziure w samochodzie jak moze jezdzic bez...
Co do anteny to ja swoja zdemontowałem a w jej miejsce włozyłem cb. Antene radiowa odczepiłem od przewodu który lezy teraz sobie swobodnie w bagazniku i wszystko jest tak jak przedtem czyli normalnie Wiec wogóle teraz zastanowiłbym sie powaznie czy wiercić jakas dziure w samochodzie jak moze jezdzic bez...
Są anteny wewnętrzne ale gość w sklepie mówił że w dębicy są słabe nadajniki radiowe i mogą słabo odbierać i poleca mi tylko zewnetrzną. Czyli nie da sie sie w audi ściągnąć podsufitki ? Musze wymienić w sklepie antene?rafalaudi1 pisze:Moja rada: Żadnych dziur w karoseri!
Pomyś co zamontować aby nie robic dziur w blasze
A ja jednak polecę ci wewnętrzną, ze wzmocnieniem sygnału. Ja mam taką założoną nad lusterkiem wewnętrznym i jest do szyby przyklejona. Odbiera znakomicie i żadnego syfu nie zbiera, a jak jestem nawet w lesie, bądź tunelu to odbiera bez szumów i się nie rozstraja na dłuższej trasie. a kabel puścić można pod plastikami.
Pozdrawiam
Pozdrawiam